Witam, Parę miesięcy temu zostałem posiadaczem golfa 1.9 TDI 90km 1Z.
Przez ten czas zauważyłem kilka chyba poważnych problemów z nim..
1. Czy jest to możliwe że na paliwie V-Power Diesel mój samochód traci całkowicie moc Nawet strach wyprzedzać nim, dodam że na wszystkich innych paliwach samochód jeździ normalnie tzw. ma moc i przyśpiesza. Opiszę to tak że pedał w podłodze obroty wskakują, ale powoli a auto jedzie jak jechało.
2. Drugim problemem już na normalnym paliwie jest, że samochód się nie wkręca w obroty wysokie tzw. mogę z niego wyciągnąć max 3tyś obrotów.
3. Trzecim moim problemem jest jego prędkość maksymalna pociągnie do 120km/h-130km/h więcej już nie chcę ciągnąć.
4. To już bardziej pytanie ponieważ jestem całkowitym laikiem co do mechaniki samochodowej..
Mianowicie chodzi mi o nazwę tej części Nie jest to zdjęcie robione z mojego auta, u mnie ona wygląda dużo gorzej (jest przetarta) I wydaje głośny dźwięk.http://zapodaj.net/e9736c4f56d1a.jpg.html
Czy ktoś może mi pomóc Nie znam żadnego zaufanego mechanika, a nie chcę trafić na takiego który będzie chciał mnie z kasy wydoić więc potrzebuje jakiej niewielkiej nawet wiedzy..