Mam kilka nurtujących pytań odnośnie mojego diesla ale chciałbym je zadać w jednym temacie. Otóż napiszę je w podpunktach:
1. Przy kręceniu kierownicą obojętnie na postoju czy w drodze słychać skrzypienie. Czy jest to wina poduszek amortyzatorów?
2. Słychać skrzypienie po naciśnięciu maski od strony kierowcy, dźwięk dochodzi raczej gdzieś z okolic koła, myślałem, że to sprężyna ale jednak nie. Amory są ok, większość elementów nowych. Co to może być?
3. Podczas pracy silnika gdy włączę np światła słychać jakby głośniej pracuje, przy włączonym kierunkowskazie szczególnie jest to słyszalne ponieważ raz jest głośniej raz ciszej, nie ma różnicy w obrotach. Wiem, że chodzi o alternator ale nie wiem konkretnie co jest grane.
4. Gdy silnik jest odpalony słychać cykanie z okolic prawej przedniej lampy. Ktoś mi mówił o przekaźniku świateł ale chciałbym to potwierdzić.
5. Wczoraj podczas jazdy zapaliły się wszystkie kontrolki na parę sekund, silnik nie zgasł alby było podobnie jak przy pierwszym przekręceniu kluczyka przed odpaleniem. Może być to wina zaśniedziałych klem? Jak je porządnie wyczyścić?
Mam nadzieje, że nie zrobiłem problemu a chciałbym uzyskać odpowiedzi aby zacząć konkretnie działać Pozdro.