koncowki Wtrysków

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

koncowki Wtrysków

Postprzez Piatek TDI » 24 gru 2011, o 15:57

Witam Wszystkich ;) ! muszę jak najszybciej wymienić końcówki wtrysków w moim MK3 TDI 1.9 AFN ! Gdzie mozna Kupic Dobry zestaw do wymiany ? ;) i w rosadnej cenie ? ;)

rano jak odpalam chodzi bardzo nie rowno i strasznie kopci na niebiesko ;// i po czasie oczywicsie dymienie ustaje.

niewiem jak sie do tego zabrac ;/ gdzie kupic dobre ;/

z gorydzieki za pomoc !
piatek0302
Piatek TDI
Berbeć

koncowki Wtrysków

Postprzez garas1 » 24 gru 2011, o 16:09

Nie jestem znawcą a może trzeba kont wtrysku tylko ustawić ??
garas1
Gaduła

Postprzez Piatek TDI » 24 gru 2011, o 16:21

no tez o tym mysallem wczesnie , ale sprawdzalem u kolegi podpinalismy go i wszystko bylo dobrze.
piatek0302
Piatek TDI
Berbeć

Postprzez Marian0753 » 24 gru 2011, o 16:49

Do swojego aaz końcówki kupowałem w intercarsie, na tym lepiej nie oszczędzać.
Druga sprawa to założenie tych końcówek, lepiej oddać to do fachowca który to robi i na tym się znać a nie speca od wszystkiego który robi wszystko i nic. Przede wszystkim kierować się jakością nie ceną.
Marianowe mk3 ZAPRASZAM KLIK!!!
Marian0753
Badacz tematu

Postprzez kryhaziom » 24 gru 2011, o 16:58

Piatek TDI napisał(a):rano jak odpalam chodzi bardzo nie rowno i strasznie kopci na niebiesko / i po czasie oczywicsie dymienie ustaje

to raczej nie jest wina wtryskiwaczy :D Jak by były trachnięte końcówki to by dymił na czarno. Niebieski dym oznacza spalanie oleju. Najpradopodobniej uszczelaniacze puszczają i z rana Ci przykopci przez pare sekund, może też puszczać uszczelniacz na turbinie.
Co do nie równej pracy to sprawdź świece.
A wtryskiwacze sprawdź u jakiegoś pompiarza na maszynce. Bedziesz wiedział czy leją :-)
kryhaziom
Badacz tematu

Postprzez Maniek01 » 24 gru 2011, o 17:33

Tak jak napisał kolega kryhaziom jeśli wtryski będą lały to będzie dymił na czarno. W moim AFNie właśnie taki objaw był. Przed wymianą możesz podjechać do pompiarza żeby Ci je sprawdził bo jeśli będzie konieczność ich wymiany to także będziesz musiał skorzystać z jego usług. Ja kupiłem końcówki Firad i teraz praktycznie zero dymu :-)
Maniek01
Berbeć

Postprzez Piatek TDI » 25 gru 2011, o 09:40

dzieki chlopaki ;) daliscie mi teraz do mysllenia;D bede sprawdzal i jak juz odkryje przyczyne oczywiscie odpisze;) Dzieki ! pozdrawiam i wesolych swiat ;D :-D
piatek0302
Piatek TDI
Berbeć

Postprzez SotoM » 25 gru 2011, o 12:24

sprawdź korekcje wtrysków chyba ze kolega ci sprawdzał jesli sa ok to nie zmieniaj dobrych podzespołów na nowe...
sprawdź swiece zarowe a nie równa praca moze byc spowodowana ze wzgledu na niska temp paliwa...
niebieski dymek - twarde uszczelniacze zaworowe/ wyrobione prowadnice zaworów...
Mój były SotoMoVWóz