kontrolka oleju miga i piszczy

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez rukistrong » 10 sie 2011, o 14:40

witam mam problem tzn. czujnik ciśnienia oleju był uszkodzony lał z niego olej ale kontrolka nie migała ani nie piszczała gdy byłem na diagnozie silnika u mechanika zauważył to i wymienił mi czujnik ale wsadził nie ten rodzaj co trzeba żeby niebyło wycieku i powiedział że mam kupić czujnik oznaczony na czarno bo on wsadził mi oznaczony na czerwono na chwile. Gdy wracałem do domu kontrolka zaczęła migać i pikać kupiłem czujnik wymieniłem i dalej miga i pika. Kolega podpowiedział mi że komputer dalej może widzieć błąd i temu dalej pika i żeby podłączyć auto pod komputer i skasować błąd wtedy przestanie czy ma racje?? aha i zauważyłem że kontrolka włącza sie jak przekraczam prędkość 100 km/h. pilnie prosze o pomoc z góry dzięki.
trzeba też coś dać od siebie
rukistrong
Berbeć

Postprzez kuki » 10 sie 2011, o 15:02

Mam podobny problem w moim 1Z tzn kontrolka mi miga 3 dni temu wyjąłem miskę przeczyściłem smoka pompę <miała minimalne ryski> i wyjąłem 1 i 4 panewkę żeby sprawdzić czy nie sa wypłukane <były oki> przedmuchałem miejsca gdzie przychodzą czujniki <zeby sprawdzić czy ewentualnie nie były zatkane> złożyłem wszystko w całość wlałem nowy olej castrol magnatec i git :) tylko kontrolka miga dalej :) ciśnienie mam tez dobre ostatnia rzeczą jaka mi przychodzi do głowy to płytka w liczniku :) muszę wsadzić jakiś inny licznik. mam nadzieje ze to pomoże. jeśli miał ktoś podobny problem to prosze o pomoc ps. czujniki tez mam nowe :hyhy:
kuki
Czytacz

Postprzez damiannno3 » 24 sie 2011, o 20:29

chopaki ja mialem taki problem jak po torze smigalem i na zakretach tak sie robilo. dolalem i bylo w porzadku hehe
damiannno3
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki diesla