krztusi sie na wysokich obrotach

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Procent » 30 sty 2011, o 13:44

AdiK__, powodzenia jak będziesz pisał że żre ci olej i nie ma dynamiki. TDI to nie ciągnik. Musi się trochę rozgrzać i dopiero go można ciągnąc do takich obr. ja mam 5 km do pracy. Zanim wyjadę pochodzi na jałowym z 2 min i dopiero ruszam. Nie zdąży się zagrzać przez te 5 km więc max 2500 obr i jeszcze nic nie leje i turbina pompuje zdrowe ciśnienie
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez AdiK__ » 30 sty 2011, o 14:49

Procent, napisałeś tak jakbym specjalnie katował zimnego. Przez warunki atmosferyczne raz mi sie zdarzylo tak i nie wiedzialem ocb.. A silnik nie bierze oleju i jest dynamiczny.
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez din » 31 sty 2011, o 18:34

Ja ze swojej strony dodam, że mój 1z ma tak samo. Leje Castrol Diesel EDGE 5W-40.
din ;))))
din
Badacz tematu

Postprzez Mariusz164 » 31 sty 2011, o 21:53

rozebrałem pokrywe zaworów i patrzyłem tam luzów na zaworach niema odpaliłem to nic nie klepało. przeciągnąłem go dziś tak porządnie na rozgrzanym silniku i jakoś wszystko się unormowało terz już tak się nie dzieje zobacze co będzie się działo dalej. powiedzcie mi czy jak będą słabe wtryski już to będzie kopcił? bo pisałem logi i pokazało że wtryski w nie najleprzej kondycji, z informacji mi wiadomo że jak będą słabe wtryski to zawory też będą klepały czy tak?
Mariusz164
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla