Heja,
znowu jako użytkownik forum niegdyś posiadacz kochanego Golfa 1.8 z gazem, teraz kupiłem diesla 1.9 TDI 110 km wersja Bon Jovi, rok 1996 , stan naprawdę zadowalający Trafił mi się egzemplarz od dobrej znajomej, wiem , że był bity , ale wiem też jak i że został poprawnie naprawiony. Auto jest doinwestowane, posiada nowe tarcze i klocki 4x, kompletny zawias przedni, nowe opony, nowy aku Bosh, nowe turbo ! nowe sprzęgło wszystko na dobrych częściach. Posiada nawet wykupiony pakiet Assistance , bo znajoma dużo jeździła sprzedała mi go za 3500 zł , więc cena jak za taki stan naprawdę okazyjna nie sądzicie? nic tylko brać dlatego pomimo tego, że to nie Passat , którego bardzo chciałem, mimo wszystko się na niego zdecydowałem. Zdjęcia niebawem diesel 110 km a benzyna z gazem 90 km jest piorunująca różnica w przyśpieszeniu
Hmm do zrobienia jest :
-podsufitka w jednym miejscu do zamocowania,
-głupia gałka zmiany biegów ( oryginalna) rusza się , tzn. kręci ( poradzicie mi coś na to?)
-założenie kołpaczków , bo oryginalne stalowe felgi są nuuuddnne
-kierownica sie rusza cała ( miałem to samo w poprzednim golfie, rusza sie do gory i na dol, w jezdzie nie przeszkadza a jest to podobno częsta przypadłość golfa 3 )
więcej nic mi do głowy nie przychodzi, oleje, filtry, rozrzad wymienione, myślę, ze to prawdziwa okazja pozdro