hej,
mam problem z moim autem. mam golfa mk3 z silnikiem 1.9 TD - oznaczenie AAZ z tego co kojarze. Objawy są następujące:
- auto szarpie podczas przyspieszania w zakresie ok 1,5-2,5 obrotow na kazdym biegu oprocz 1.
- szarpie tylko podczas zwyklego nabierania predkosci (typowa jazda po miescie, delikatne przyspieszanie i pedal wcisniety do polowy) - jak wcisne pedal gazu do oporu to przestaje szarpac
- jak puszcze gaz to tez nie szarpie
- najgorzej jest jak np. na 3 biegu puszcze gaz calkiem a potem delikatne go wcisne, zeby lekko przyspieszyc - cale auto lata
- szarpanie wyglada tak jakby na ulamek sekundy odcinalo doplyw paliwa do silnika, i tak co chwile, cala buda sie trzesie i telepie. im dluzej sie szarpie tym odstepy miedzy szarpnieciami sa wieksze,a same szarpniecia mocniejsze. glowa lata do przodu i do tylu ciagle.
poszukalem troche na forum i w google i jedyne co moge sprawdzic pod blokiem to nastawnik, odlaczylem linke od predkosciomierza ale objawy nie ustaly. co to moze byc?
nie wiem czy to ma zwiazek ale jakies 200-300km przed tym zmienialem olej w skrzyni i uszczelniacze na polosiach.
prosze o pomoc, z gory dzieki