Witam.
Mam problem, mianowicie jechałem wczoraj Golfem spokojnie na 3 biegu i zwalnialem przed swiatlami i nagle zaczelo strasznie szarpac silnikiem, cos podobnego jak by przy ruszaniu za niskie obroty mial, ale w tym momencie mialem z 2k. Gdy ruszalem spod swiatel, razem z dodawanym gazem przod samochodu po prostu podskakiwal i tak az do ok 3k obrotow.
Na postoju wrecz trzesie cala buda, a jesli chodzi o silnik to zauwazylem ze bardziej skacze lewa strona silnika (od str rozrzadu).
Po calej nocy mial duzy problem aby zapalic, ledwo zaskoczyl i na zimnym jeszcze bardziej skakał.
Zauwazylem ze na wolnych obrotach w przewodzie paliwowym z filtra do pompy razem z ON plyna babelki powietrza i to mocno zauwazalne, nie wiem czy to normalne czy nie ale wole napisac.
Osobiscie mam podejrzenie ze to pioduszka silnika, bo gdy kupowalem Golfa poprzedni wlasciciel powiedzial ze juz poduszke nalezaloby wymienic bo szarpie kierownica przy hamowaniu i faktycznie tak bylo ale mi to nie przeszkadzalo i moze juz calkowiecie sie wybila.
A co wy myslicie na ten temat? Bardzo prosze o pomoc.
Golf 3 1.9 TDI AFN 110KM