modyfikator plus

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

modyfikator plus

Postprzez wt » 29 paź 2011, o 18:26

koledzy czy to pomaga jak w temacie ,ktos stosował niech sie wypowie jakie mam zdanie otym ,czy warto kupowac.
wt
Czytacz

modyfikator plus

Postprzez paxstor » 29 paź 2011, o 18:32

śmiało możesz kupować naprawdę działa sprawdzone i warte tej ceny ;-)
paxstor
Members

Postprzez Golfik1986 » 30 paź 2011, o 09:04

dla mnie bujda na resorach jesli masz cos z ukladem wtryskowym nawet ci to nie pomoze. ja nie widzialem roznicy. a u mnie auto zawsze stalo w mrozie na dworze i system byl taki na caly bak ON dolewalem 5l beny i tam nie bylo lipy z odpalaniem
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez paxstor » 30 paź 2011, o 12:11

Golfik1986, a co to ma wspólnego z układem wtryskowym? ten specyfik ma chronić silnik przed np zimnym startem, wydłuża żywotność silnika i takie tam, wiadome ze jak masz bardziej zaawansowane uszkodzenie silnika to nie pomoże za wiele, to nie jest nowa część tylko płyn wspomagający
paxstor
Members

Postprzez Golfik1986 » 30 paź 2011, o 18:17

to ma do tego ze jak nalejesz beny na zime nie masz problemow z odpalaniem. co ma wspolnego z ukladem wtryskowym?? to ze jak masz cos zdymane np pukajacy wtrysk nawet modyfikator nie pomoze. dobry diesel zima pali od kopa bez rzadnych doktorow to ma wlasnie profesorze wspolnego

[ Dodano: 2011-10-30, 17:19 ]
zaawansowane uszkodzenie ciekawe calkiem pojecie prosze o rozwiniecie senstencji??? nie zapominaj ze diesel to nie gaz, diesel albo jezdzi albo stoi nie ma nic pomiedzy jak w gazowni falowanie obrotow prychanie kaszlenie itp itd
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez paxstor » 31 paź 2011, o 00:57

Golfik1986, Ok tylko ze ten specyfik to nie jest "doktor" ten specyfik jest przede wszystkim do ochrony silnika, nie pomaga on układom wtryskowym ani tym podobnym, ten płyn był zalecany do skrzyń biegów (w celu zmniejszenia tarcie i wydłużenia żywotności), ale wprowadzili go także do silników, on tylko chroni silnik przed przeciążeniami, przegrzaniem, zatarciem itp, i w małym stopniu może pomóc w jego pracy ale to bardzo małym, rzekł bym nawet znikomym, zresztą ja tego używałem i dalej używam i jestem bardzo zadowolony
paxstor
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla