Nie moge odpalic Golfa 3 1,9 TDI

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez golon113 » 10 lis 2008, o 10:34

Od 2 dni dalo sie uslyszec,jak by dodatkowy klekot tylko na rozgrzanym silniku. po nocy w garazu odpalal na dotyk i przez 1-2 sekundy nie pracowal na wszystkich cylindrach,troche dymil. wczesniej dluzej krecil za nim odpalil ale chodzil od razu na wszystkich. Wczoraj jak pstal na parkingu kilka godzin to juz nie moglem go odpalic! Krecil,krecil,raz cos nawet chcial zagadac ale nic z tego. W dymie bylo czuc ropa tak wiec wnioskuje ze paliwo dochodzilo. Prosze,pomorzcie!!!!!!!

Male pytanko, czy da rade zholowac golfa na lince nie posiadajac ucha wkrecanego do holowania??????????!!!!!!!!!
golon113
VIP

Postprzez Nowal » 10 lis 2008, o 14:32

sprawdz swiece. Pozycz od kogos taki hak, bez niego ciezko ci bedzie zaczepic linke zeby nic nie urwac
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez golon113 » 22 lis 2008, o 12:23

Dla osób ciekawych przyczyn mojego problemu z odpaleniem auta mogę powiedzieć że naprawiłem przyczynę.
Przyczyną było przesunięcie się paska rozrządu na pompie paliwowej, spowodowane uszkodzeniem rolki napinającej pasek, które uszkodzenie te powstał na skutek wyrobienia się koła rozrządu na wale :-) (wyrobiło się ścięcie).
golon113
VIP

- - -

Powrót do Silniki diesla