nie mogę uruchomić auta

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez leopard » 13 cze 2008, o 19:42

malina242 napisał(a):witam wszystkich.mam problem z golfem 1.9 tdi.ostatnio zostal on skradziony z parkingu lecz na szczescie policja znalazla go w lesie.lecz w tej chwili nie moge go odpalic.wazne tez jest to ze rozlaczona byla jakas plastikowa kosc z dwiema kostkami,znalazlem ja pod siedzeniem i podlaczylem i dalej nic.tzn.wszystki kontrolki swieca auto zapali ale po 1 se.gasnie a ja nigdy nie mialem takich problemow.nie mam ani zadnego alarmu ani immobilizera.prosze pomoc!!!

musisz VAG'iem przeprowadzic adaptację ECU - masz jednak immo - z opisanych przez ciebie dolegliwości wynika że immo (fabryczne) jest - poszukaj kogoś z twojej okolicy - zrobi adaptację i auto będzie jeździło jak dawniej ...

BTW - zrób sobie odcięcie zapłonu dodatkowe - nastepnym razem byle amator nie weźmie auta ...
leopard
Members

Postprzez malina242 » 13 cze 2008, o 23:05

witam Leopard.a skad on bierze impuls do immobilizera bo na pewno nie ma go w kluczyku,ponieaz otworzylem kluczyk i tam jest bateria i dioda swiecaca a wydaje mi sie ze powinna byc jakas elektronika a pozatym przy stacyjce by bylo jakies ustrojstwo a nic tam nie bylo.chyba ze zlodzieje to wyrwali,ale to by jakis slad po tym byl.pozdrawiam
malina242
Berbeć

Postprzez leopard » 14 cze 2008, o 00:14

malina242 napisał(a):witam Leopard.a skad on bierze impuls do immobilizera bo na pewno nie ma go w kluczyku,ponieaz otworzylem kluczyk i tam jest bateria i dioda swiecaca a wydaje mi sie ze powinna byc jakas elektronika a pozatym przy stacyjce by bylo jakies ustrojstwo a nic tam nie bylo.chyba ze zlodzieje to wyrwali,ale to by jakis slad po tym byl.pozdrawiam

OK - podepnij VAG'a i zobacz jakie błędy są w pamięci sterownika ...
jeśli nie masz nic w kluczyku - wygląda na to że nie ma immo
mam pewien typ - ale to dopiero się okaze po twojej odpowiedzi na moje pytania ;-)

BTW - który rok produkcji auta ??
leopard
Members

Postprzez malina242 » 14 cze 2008, o 06:51

chetnie bym go podlaczyl do kompa ale mieszkam na wsi i mam problem z tym poniewaz musialbym go gdzies do miasta zacholowac ale bede cos myslal a tak w ogole tj 96rok.najgorssze jest to ze od takiej malej czarnej skrzynki w poblizu stcyjki kable dochadzace do niej sa odizolowane i podejrzewam ze probowali go jakos na krotko odpalic i cos popalili. :-(
malina242
Berbeć

Postprzez leopard » 15 cze 2008, o 00:37

malina242 napisał(a):chetnie bym go podlaczyl do kompa ale mieszkam na wsi i mam problem z tym poniewaz musialbym go gdzies do miasta zacholowac ale bede cos myslal a tak w ogole tj 96rok.najgorssze jest to ze od takiej malej czarnej skrzynki w poblizu stcyjki kable dochadzace do niej sa odizolowane i podejrzewam ze probowali go jakos na krotko odpalic i cos popalili. :-(

no i moje przypuszczenia się potwierdzają - 96 rok produkcji - ma immo na 100% - niestety nie masz wyjścia - musisz poszukac kogoś z VAG'iem - prawdopodobnie w aucie jest nie twoje ECU lub ktoś próbował obejśc immo programowo - bez odczytu błędów i ponownego kodowania nie ruszysz z miejsca - sprawdź kable idące do "czarnej puszki" być może tylko są pourywane
leopard
Members

Postprzez malina242 » 15 cze 2008, o 09:02

do tej czarnej puszki ida dwie kostki.jedna ma dwa kable a druga trzy.wcziraj znalazlem ze jeden z tych trzech kabli jest odlaczony(nie urwany)i ma meska koncoweczke lecz nie wiem gdzie go podlaczyc.podejrzewam ze wypiety jest z jakiejs innej kostki.dzisiaj wyjme licznik i bede mial lepszy widok na kable,moze to cos pomoze?

[ Dodano: 2008-06-16, 22:24 ]
mam jeszcze pytanie czy vag'iem mozna wyłączyć całkowicie immo?
malina242
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla