niechce odpalać

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Golfik1986 » 5 gru 2008, o 22:52

GITgostek napisał(a):- jeśli chcesz szybko wymienić świece żarowe lepiej zmień silnik na TDi jest o wiele łatwiej ...

i tu sie z toba zgodze w TDIku to banal
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez hellmut1 » 6 gru 2008, o 20:31

Nikt nie mówi że zawsze jest łatwo ale za to jaka satysfakcja to sie liczy pozdro :aloha: :ok:
hellmut1
Czytacz

Postprzez GITgostek » 7 gru 2008, o 02:37

satysfakcja jest i o wiele prostsze życie i mniej wstydu na parkingu , no i 50zł w kieszeni warto było samemu to ogarnąć
GITgostek
Badacz tematu

Postprzez kuzmus » 7 gru 2008, o 02:49

Tylko pogratulowac :) Ja w moim 1.9D nie moge marudzic na odpalanie :) Jak jest lekki mróz w nocy wyciagam ssanie (mam recze niestety) i odpala na dotyk, a tak to jak w nocy jest ponad zero to swiece szybko sie nagrzewaja i pali tez na dotyk :)
kuzmus
Czytacz

Postprzez Mac_Maj » 16 gru 2008, o 20:29

GITgostek napisał(a):no Panowie, świece wymienione , chodzi jak burza rano czy po pracy zimno czy mróz , pali na strzała

moje wnioski po naprawie...

- jest to czynność dla ludzi Bardzo cierpliwych

- nie wystarczy tylko klucz oczkowy , trzeba mieć też nasadowy, (dwie świece od strony kierowcy), bo do tych prawych nic nie dojdzie, i jeszcze kluczyk ósemkę żeby odkręcić mase

- jest tam tak ciasno że trzeba dużo sie nakombinować żeby się tam czymkolwiek dostać

- jeśli chcecie to wymienić przymocujcie lepiej wszystkie narzędzia do jakiegoś sznurka a
śrubki i świece do taśmy bo jak wpadną za pompe to nie wyciągniecie ich

- jeśli ktoś potrafi radziłbym przed wymianą zdjąć pompe paliwa bo on w szczególności
utrudnia wymiane

- jeśli chcesz szybko wymienić świece żarowe lepiej zmień silnik na TDi jest o wiele łatwiej ...

warto zaopatrzyć się w paczke fajek przed wymianą i 0,7 po wymianie

pozdrawiam dzięki za pomoc

Dzięki za podjęcie tematu bo ja dziś rozpisałem się w internecie a teraz znalazłem tutaj odpowiedzi (też mam GIII 1.9 TD 1994 tylko białego :-) chcę zamówić świece na Allegro i sam wymienić. Opis super ale ja się zupełnie nie znam, może udałoby się zrobić jakieś zdjęcie ze strzałką? Albo ja zrobię i wtedy bym zlokalizował?

Pozdrawiam
Jacek
Golf III TD 1.9 kombi
Mac_Maj
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla