No to teraz Filtr Powietrza :)

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Jonko » 5 sie 2009, o 22:06

GOLF 3 1.9Tdi 110ps.No i jak w temacie jaki filtr Powietrza do 100 zl proponujecie. Bo mój po zalaniu jest. I taki wypłoch sie zrobil . Ma to wpływ na osiąg samochodu ? I jeszcze jedno Woda zamiast płynu w chłodnicy. Co sie z tym wiąże chodzi tylkomi o lato. Bo wiadomo ze w zime zamarźnie :lol:
Jonko
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 5 sie 2009, o 22:15

Jonko, jak masz 100zł to jedź po filtr do ASO i już a jak nie to kup dobrą podróbkę w sklepie i już

Woda... ale jaka destylowana czy zwykła kranówka? z destylowanej nie osadzi się kamień ale jej właściwości odprowadzające ciepło są gorsze niż płynu chłodzącego który jest o niebo lepszy niż sama woda

natomiast z wody kranówki może się osadzić kamień ale wiesz nie za miesiąc czy dwa ale jak ciągle będziesz ją używał to tak się może stać

Kup sobie koncentrat chłodniczy Febi lub oryginał G12 (oryginał w naszych golfach to kolor różowy)
marcinkoz2910
Members

Postprzez SotoM » 5 sie 2009, o 22:15

ja montuje filtry z firmy Knecht - symbol filtra powietrza z tej firmy - LX 405 lub filtron - czego ja jestem przeciw - AP 063
filtr powietrza jest bardzo ważny dla trwałości turbo - turbo ciagnie z f.pow. powietrze. jeśli filtr jest lipny i przepuszcza syf to ten syf z pedem powietrza ściuera łopatki wirnika co powoduje słabsze doładowanie co powoduje słabsze osiagi.
Co do cieczy chłodzącej - mozesz zlać z 3L wody z układu i wlać samego koncentratu on sie rozrobi z reszta wody która została w układzie i akurat bedzie stęrzenie na zime - ale to fajansiarskie proste roizwiazanie czego ja osobiście nie robię . ja wolę spuścić wszystko z układu i zalać świerzyzne.
Mój były SotoMoVWóz