Nowa Pompa Wspomagania problem

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Dj Devilek » 22 sty 2013, o 18:01

Siemaa :) jak pare tematów niżej kto czytał to wie ze miałem do wymiany pompe wspomagania . Pompka zostala dzis wymieniona na nowa wszystko fajnie tylko jest maly problem gdy wrocilem do domu zgasilem samochód po jakis powiedzmy 2 h ide do samochody odpalam i nie ma wspomagania :( ruszam kierownica cos zagrzytało grrr i jest :) mialem jzu z 2 razy tak od wymiany na nowa co to jest ??? jutro pojade do tego mechanika i nie wiem czy mam go zje..... ??? czy to zapowietrzenie pompy ??? aa i glosniej chodzi od starszej doslownie slychac jak by jakis kompresor sie zalanczał czy to jest do dotarcia ?
Dj Devilek
Badacz tematu

Postprzez Andrew » 22 sty 2013, o 18:31

pokrec pare razy do oporu w prawo lewo oczywiscie na odpalonym :-D potem zgas silnik i zobacz czy plyn od wspomy nie jest spieniony? mechanik zalał nowy płyn? ogólnie układ sie sam odpowietrzy ale chwile to potrwa, płyn musi byc bez piany!
Andrew
Badacz tematu

Postprzez Pozor » 22 sty 2013, o 18:33

zobacz czy jest wystarczająco płynu w zbiorniczku najpierw wtedy możesz dalej kombinować :-)
Pozor
Members

Postprzez Dj Devilek » 22 sty 2013, o 18:45

tak mechanik zalał nowy płyn 1l
Dj Devilek
Badacz tematu

Postprzez Suchy87 » 26 sty 2013, o 00:51

koledzy a nie sądzicie że to nie ten dział ???????? diesel a układ kierowniczy ????????
Suchy87
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla