Witam.
Posiadam w tej chwili golfa 3 z 94r. z silnikiem 1.9TDI 90KM z tego co sie orientuje silnik to 1Z.
Mam w planach wymianę wtryskiwaczy na te z AFN lub z AXG.
-Z tego co się dowiedziałem to wtryskiwacze do silnika AXG(150konnego) mają średnice otwarcia 0,216mm, i teraz pytanie jaką średnice otwarcia wtrysku mają te z silnika AFN(110konnego jak się nie myle? )
-Poza Tym chciałem się dowiedzieć czy do mojego 1Z bez problemu będą pasować wtryskiwacze od AFN lub od AXG? Czy będzie potrzebna jakaś przeróbka w silniku aby się zmieściły?
-Czy po zmianie wtryskiwaczy na tez z AFN lub te 0,216mm jest konieczna zmiana ECU od razu? Czy na orginalnym z 1Z bez problemu będzie to chodzić i wzrost mocy będzie odczuwalny?
-Jak konkretnie wygląda ustawienie kąta wtrysku po zmianie wtryskiwaczy? I czy jest możliwe to, że samemu uda mi się to w miarę dobrze zrobić.
-Czy konieczna jest od razu zmiana oprogramowania aby poczuć zmiany? Na czym dokładnie polega zmiana map paliwa ?
Proszę o jakieś dokładnie informacje na moje pytania.
Jak ktoś ma zamiar mnie tu zniechęcać do czegoś i wypisywać teksty typu poszukaj sobie dobrego mechanika od TDI, to lepiej niech nie zabiera głosu, jak dojdę do wniosku, że jest mi potrzebny ktoś do pomocy, a na pewno ktos taki będzie potrzebny, to sam na to wpadnę