Odpalam i gaśnie

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Odpalam i gaśnie

Postprzez neon19 » 19 maja 2008, o 17:57

naraz w moim golfie wysypało się kilka rzeczy ale do tego działu nadaje się tylko ta:

Mianowicie dzisiaj rano zszedłem normalnie do samochodu jak zawsze wsiadłem poczekałem aż zgaśnie lampka świec żarowych. Przekręciłem kluczyk.. silnik zaskoczył i zgasł :/ sytuacja się powtórzyła kilka razy... W pewnym momencie zdenerwowałem się i po odpaleniu dodałem gazu.. i wszystko wróciło do normy ... elegancko wszedł na swoje obroty i pracował normalnie. Z ciekawości zgasiłem silnik i odpaliłem jeszcze raz i znowu to samo... bez gazu silnik nie może wejść na swój zwykły tryb. Dodatkowo przy dodaniu gazu słychać takie jakby kliknięcie i dopiero działa. Co może być przyczyną ??
Inne co się pojawiło to:

Error prędkościomierza, klikanie w okolicach bezpieczników przy działaniu wycieraczek, brak podświetlnia deski rozdzielczej: http://www.golf3.pl/topics4/kupa-proble ... vt6601.htm
neon19
Berbeć

Odpalam i gaśnie

Postprzez leopard » 19 maja 2008, o 19:14

z którego roku jest to auto ??

jesli możesz - zapnij VAG'a - zobacz jakie błedy się posypały
leopard
Members

Postprzez neon19 » 19 maja 2008, o 21:31

auto jest z 1996 roku...
neon19
Berbeć

Postprzez leopard » 20 maja 2008, o 01:05

opis pasuje na problemy z immo - ale ten pedał gazu moze dziwic - mapa zapłonu nie czyta położenia pedału gazu ... zapnij VAG'a zobacz jakie błędy sie posypały
leopard
Members

Postprzez szczepan03 » 27 kwi 2009, o 22:07

Odkopuje temat.
Dzisiaj pojawiły się u mnie identyczne objawy. Jak nie doda się gazu przy zapalaniu to gaśnie. Wystąpiło to nagle po montażu radia :-o zmieniłem też zasilanie el. szyb z allegro (wcześniej były pod stały + a teraz jest zasilane na + przez stacyjkę). Czy to może być powód? Może napisze autor tematu jak rozwiązał ten problem. Nie mam dostępu do waga. Rocznik 94 więc bez imobilaizera. Jest alarm z odcięciem rozrusznika więc to też nie to (rozrusznik kręci).

[ Dodano: 2009-05-02, 08:34 ]
Uporałem się z tym. Pomogła wymiana kostki stacyjki :-D
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM :D
szczepan03
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla