osłona silnika - dolna

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

osłona silnika - dolna

Postprzez clive120 » 2 mar 2010, o 10:54

witam mam pytanie odnonie dolnej oslony silnika. czy naprawde wyglusza taka blacha z podspodu czy to tylko element ktory powoduje ze nie brudzi sie silnik. bo mam gola bez dolnej oslony i w srodku i na zewnatrz jest dosyc glosno jak na tdi. prosze i jakies konktetne odpowiedzi. moze jakies fotki jak ja podpiac. acha a mam przypomnialo mi sie jeszcze do czego sluzy (oslona boczna silnika nosek VW GOLF III)np z tej aukcji http://moto.allegro.pl/item906846372_os ... f_iii.html
pozdro all
clive120
Czytacz

osłona silnika - dolna

Postprzez Sivy » 2 mar 2010, o 11:09

clive120 napisał(a): acha a mam przypomnialo mi sie jeszcze do czego sluzy (oslona boczna silnika nosek VW GOLF III)np z tej aukcji http://moto.allegro.pl/it...w_golf_iii.html
pozdro all

To elementy, ktore wpina sie miedzy hokej, a plastikowe nadkola. W sumie podepne sie pod teamt, tylko dla benzyny, na Allego pelno tego, ale ktos z forum kupil bawil sie z zalozeniem dwie godziny, ciecie, dorabianie itd. Wiec jak juz to oryginal, ja sie rozgladam za takowym. Ktos ma inne doswiadczenia ?
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez clive120 » 2 mar 2010, o 11:18

mowisz ze trzeba spasowac ta blache z calym przodem. tak a mi sie wydaje ze tejn ktos od ciebie mial zle zlozony samochod (bity z przodu) i dlatego nie mogl spasowac tej oslony. ale sa to tylko domniemania z mojej strony. moze zakupie takowa blache i sprawdze. pozdro
clive120
Czytacz

Postprzez Sivy » 2 mar 2010, o 11:24

clive120 napisał(a):mowisz ze trzeba spasowac ta blache z calym przodem

To tworzywo sztuczne ABS lub HDPE.

clive120 napisał(a): ze tejn ktos od ciebie mial zle zlozony samochod (bity z przodu) i dlatego nie mogl spasowac tej oslony

Nie odemnie tylko z forum, jak znajde post to tu wkleje.
Lepsza uzywka oryginalna niz nowa podroba. Oryginal jest wyciszony matami od strony silnika, nowe podroby to samo tworzywo.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla