piszczenie po zapaleniu silnika

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez SotoM » 15 gru 2009, o 23:47

a to juz zalezy od producenta paska, czy pasek klinowy jest gładki czy z nacieciami poprzecznymi...
bo u ciebie chyba nie ma paska wielorowkowego(6PK)...u ciebie chyba pasek jest napinany alternatorem... i z tego co mnie pamiec nie myli to kółka alternatora sie wymieniało bo sie wycierały , tak samo kółko pompy wody, ale najczesciej alternatora.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Pietraszenko » 16 gru 2009, o 10:16

no ja mam jeszcze klime.
Będę wymieniał koło/rolke alternatora w przerwie miedzy świętami a nowym rokiem. Zainwestuje tez w oryginalny pasek, bo podróbka jest chyba za wąska, nie obejmuje wszystkich rowków. Jesli to nie pomoże o już nic nie robie, szkoda fatygi skoro pisków nie można sie pozbyć, zresztą razem z żona mówimy ostatnio na gofra "piszczałka".
Pietraszenko
Czytacz

Postprzez SotoM » 16 gru 2009, o 18:41

Pietraszenko napisał(a):Zainwestuje tez w oryginalny pasek, bo podróbka jest chyba za wąska
po co bedziesz przepłacał. na paqsku kupionym w ASO bedziesz miał nazwe firmy która produkuje zamienniki tylko do tego znaczek logo VW Audi.... nie ma sensu. kup pasek z firmy Contitech - uwierz mi.zapłacisz mniej a jakosc jak "oryginał".
a mozesz zrobi foto jak to tam u ciebie wyglada i wrzuci. moze wiecej cos poradzimy...
Mój były SotoMoVWóz