Po podpięciu do VAG'a

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Po podpięciu do VAG'a

Postprzez Byne » 28 paź 2008, o 00:26

Witam.

Po podpięciu pod vag'a wykazało mi taki błąd w enginie - 65535 P0603 Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony) A
65535 Nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony) A
65535 Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie

co to może być? słyszałem coś o kończeniu się ECU? czy to możliwe i co dokładnie to może być lub czym spowodowane?

Przy sprawdzaniu abs'u dostałem komunikat że jest "to many communication errors" i nie mogło się połączyć choć przy próbie zawsze zapalała się dioda - mrugała (rzeczywiście od kupna auta nie poczułem jeszcze absu, nawet starałem się poczuć i wogóle nic to nie dało,

Przy sprawdzaniu na odpalonym silniku jak pracują cylindry działały tylko 3, czwarte pole było puste?! czy to tak miało być? gdzie się podział 4ty?

Ktoś pytał czy zapalała się dioda od świec - tak mrugała co jakiś czas, co kilka sekund...

Pan który sprzedawał mi auto - obiecywał własną prawą ręką że nic się nie stanie z silnikiem do następnej wymiany rozrządu, a wymieniał 1000 km temu, a tu co chwile coś się dzieje, jak nie jakiś wyciek jak nie to to tamto, dałem troszeczkę za niego dlatego że miał być technicznie b. dobrze sprawny wręcz idealny... smutno mi że taki jestem łatwowierny... :((
Byne
Berbeć

Po podpięciu do VAG'a

Postprzez leopard » 28 paź 2008, o 00:51

Byne napisał(a):65535

olej jeśli bangla - jest OK ... sprawdź AQ

013 - 3 pola = 3 cylindry 4ty jest odnośnikiem dla 3ch (dlatego tego cylindra nie widać) w nowszych sterownikach są już wszystkie 4ry widoczne - tym się nie przejmuj u ciebie jest OK - tak ma być

ABS - próbuj połączyć się kilkukrotnie ze sterownikiem - jeśli nie uda się - zmien baudrate - problem lezy po stronie interfejsu (ustawień fejsu)
leopard
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla