Poduszka silnika oraz alternator

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez SotoM » 13 paź 2011, o 19:21

w alternatorzemmoze miec dosc rzycia regulator napiecia dlatego masz takie problemy z ładowaniem.
co do piszczenia paska. jak załaczysz klime to piszczy pasek. pierwsza rzecz sprawdx czy po właczeniu klimatyzacji załączaja sie odrazu wentylatory na chłodnicy(tzn 1 bo drugi jestr napedzany paskiem ). jesli sie wentylatory odrazu nie załaczają to tu musisz szukac problemu dalczego.
gdy właczysz klime -buduje sie cisnienie i temperatura czynnika w klimie co powoduje nadmierne cisnie co powoduje blokowanie sie sprezarki klimy z czego powstaje pisk. niebezpieczenstwo jest takie ze moze nawet cos wybuchnac w ukł.klimy. chłodnica robi sie bardzo goraca...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez slawek5t » 29 lis 2011, o 02:34

Odświeżam:

Co sie stanie jesli raz mu dam na sekunde na te 2.500 obr ... (w celu sprawdzenia ładowania) Bez przesady.....

Klima działa tylko ze jest cos z tym sprzegielkiem i pasek piszczy co chwile....

ps: gdy włacze klime i zacznie piszczec pasek to pojawia sie ikonka akumulatora..

Cos z tym sprzegielkiem bo raz chodzi rowno z kołem, a raz duzo wolniej i wtedy piszczy niemiłosiernie.

SotoM , mówisz ze moze byc cos ze sprezarką ? czy moze tylko to sprzegiełko ?

A z tym alternatorem mam już wszystko ok.

Tylko małe drugie pytanko :
Gdy auto zimne to przez pierwsze 2 min gdy podgazuje do tych około 2300 obrotów to jakis przekaźnik pstryknie ( jakby dopiero ładowanie się załączało). po 2 minutach juz tego nie ma.

Może to normalne ? Też tak macie? Trzeba się wsłuchać..... I chyba nawet podswietlenie licznika zapulsuje minimalnie przy tych 2.300.
Mój golfik
slawek5t
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla