Witam. Nie wiem czy w odpowiednim dziale się o to pytam ale na googla i innych serwisach nie mogę znaleść odpowiedzi.
A więc po puszczeniu gazu ( na biegu i biegu jałowym) silnik się trzęsie, kierownica i ogólnie całą budą czuć trzęsienie.
I na zimnym silniku i na ciepłym. Nic od dawana nie było remontowane w silniku bo tego nie wymagał.
Jedynie zawieszenie jest do roboty (amortyzatory, tuleje na wachaczu, klocki hamulcowe) więc to napewno nie przez zawieszenie bo je już od dawna mam do roboty a to mam w sumie od dziś. Poduszki to też nie są bo poduszki raczej samochód trzęsie przy ruszaniu a to jest trzęsienie a bardziej drżenie dość mocne. Również silnik dziewnie chodzi, nie jest to normalny klekot diesla tylko takie równomierne stukanie.
Wiadomo i tak odwiedze mechanika ale musze najpierw sie dowiedzieć co to możę być bo może uda mi się to samej naprawić i musze się przygotować na jakie koszta znów się naraże.
Dziękuje za normalne odpowiedzi. każdy jakiś trop się przyda. bym mogła sama poszukać przyczyny ale najpierw musze wiedzieć gdzie jej szukać.
I czy to może być ze auto pracuje na 3 cylindry i nie ma jednego gara??
Pozdrooo