POMPA MODY BRAK EFEKTU POMOCY!!!!!!!!!

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez kostek678 » 31 maja 2012, o 02:29

MTi napisał(a):szczerze? do 120 spalanie w miare normalne nie zauwazylem jakegos wiekszego wzrostu ale.. przy 170 z haczykiem .. tworzy się Wir w baku .. ; p nie jestem w stanie opisać dokladnie ile spala.. ;p ale po tych modach co prawda które kosztowaly mnie 5o zl... naprawdę dobrze sie zbiera. . . ciągle korci mnie na montaż ic'ka który juz lezy w piwnicy i porównanie .. jak to w sumie jest Z i bez.. ale brak czasu ; /
Ps. Co do testowania turbiny dołączam sie do pytania...

[ Dodano: 2012-05-30, 22:16 ]
kostek678 napisał(a):Hmm na 1% kkk 03 ;-)

a no ; )

kkk 03 ? zgadłem ? ;D ja teraz załozyłem k14
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
kostek678
Czytacz

Postprzez wojo92 » 1 cze 2012, o 13:59

120... przy 120 to mój aaz przestaje jechac ;/... :cenzura: dlatego chce spr wg ... wiec czy odp ktos w który wejscie podłaczyc sprezarke zeby zobaczyc czy wg sie działa ;).... albo jak je recznie ruszyc... widze na turbinie jest jakas spreryzna i ciegno... z tyłu moze tym ruszyc ;) :super:
diesel kopci diesel czadzi diesel nigdy Cie nie zdradzi

Dresowa bluza dresowe spodnie w golfie jest modnie w golfie wygodnie
wojo92
Berbeć

Postprzez MTi » 1 cze 2012, o 22:17

kostek678 napisał(a):
MTi napisał(a):szczerze? do 120 spalanie w miare normalne nie zauwazylem jakegos wiekszego wzrostu ale.. przy 170 z haczykiem .. tworzy się Wir w baku .. ; p nie jestem w stanie opisać dokladnie ile spala.. ;p ale po tych modach co prawda które kosztowaly mnie 5o zl... naprawdę dobrze sie zbiera. . . ciągle korci mnie na montaż ic'ka który juz lezy w piwnicy i porównanie .. jak to w sumie jest Z i bez.. ale brak czasu ; /
Ps. Co do testowania turbiny dołączam sie do pytania...

[ Dodano: 2012-05-30, 22:16 ]
kostek678 napisał(a):Hmm na 1% kkk 03 ;-)

a no ; )

kkk 03 ? zgadłem ? ;D ja teraz załozyłem k14

u mnie siedziala juz 14'stka ;p

[ Dodano: 2012-06-01, 21:19 ]
wojo92 napisał(a):120... przy 120 to mój aaz przestaje jechac ;/... :cenzura: dlatego chce spr wg ... wiec czy odp ktos w który wejscie podłaczyc sprezarke zeby zobaczyc czy wg sie działa ;).... albo jak je recznie ruszyc... widze na turbinie jest jakas spreryzna i ciegno... z tyłu moze tym ruszyc ;) :super:

Widzialem jak koleś na yt mial wyjete turbo ale z silnika 90 km .. i na rozruszanie tego calego mechanizmu pstrykal od strony cieplej wd 4o ? i ruszal sztangą ? . Chcialem zrobic to samo ale boje sie wyjąć turbo ... Ponoc prosta sprawa ale... no latem moze ; )

A co do tych twoich 12o... i końcu ... Wywal Kata ... Czytałem o tym co nieco i tez moze meić wpłym okrutny na to ;) A i zarobisz z 150 - 2oo Zł ;) na jakieś mody .. Np... wskaźnik doładowania i możne icka jak dobrze trafisz ;)

A i widze bądź też nie widze...
Pina w którą strone ustawiłeś wycięciem ? .
O ile dobrze pamiętam a miałem to rozkręcone jakos w wakacje... To Bolec znajduje sie od strony Filtra powietrza [ Ten jak i Filtr paliwa Tez wymien ma to wplyw na autko jezeli jest zaj..... khym .. zabrudzone ... drobiazgi o których nikt nie myśli .... ] I tez w tą strone powinieneś dać pin od strony wycięcia.
MTi
Badacz tematu

Postprzez wojo92 » 2 cze 2012, o 10:14

filtr paliwa ;d mam wymieniony ;d Paliwa zreszta tez ;d kata,,, no musze wywalic ;d...pin miałem stroną bardziej wcięta ustawionego w styrone tego bolca co sie wysówa w LDA i dawkuje paliwo jak turbo zaczyna ładowac ;d...
od strony ciepłej ? a mozesz wrzuci fote jakiegos turbo i zaznaczyc na nim gdzie to pryskac xD? hehe :wstyd:
diesel kopci diesel czadzi diesel nigdy Cie nie zdradzi

Dresowa bluza dresowe spodnie w golfie jest modnie w golfie wygodnie
wojo92
Berbeć

Postprzez MTi » 4 cze 2012, o 23:30

trzeba ja wyjąć .. ;d
z 11o konnego [ zmienna geometria ] ale chłopak opisuje ładnie co gdzie i jak ;)
Rozwala mnie akcja w 2:25 min ;))
http://www.youtube.com/watch?v=kqNyY2AF ... re=related
MTi
Badacz tematu

Postprzez Matiuas » 5 cze 2012, o 00:23

Aby sprawdzić czy WG działa to najprościej podczepić ciśnieniomierz i na pełnym bucie na 2 biegu (około 60km/h) doładowanie seryjne ma wynosić 0,8 bara i ma się utrzymywać od około 2,5 tys. obrotów, jeżeli jest mniej lub więcej to WG mógł się zaciąć.
Drugi sposób trudniejszy (opisuje na podstawie turbiny kkk k14, w innych podobnie) to podłączyć sprężarkę do zaworu upustowego, wchodzi do niego tylko jeden przewód. Na sprężarce ustawić ciśnieni 1 bar. Odkręcić wydech od turbiny, dmuchać sprężarką i obserwować czy WG chodzi.
Matiuas
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki diesla