Witam klubowiczów jestem tu nowy i tez nie dawno zakupilem golfa III 1.9tdi 110km afn . Jestem 2 właścicielem w tym momencie w kraju golf ma przepieg 260tys km . a teraz do rzeczy spalanie prze jeździe mieszanej wynosi 7-8 l/ 100km . i nie wiem co jest temu winne . silnik pali bez zarzutu wręcz idealnie ładnie cicho chodzi i nie jest jakis zmulony . Co sprawdzic podpowiem iz pompa paliwa przecieka ale czy od tego moze tyle palic ? katalizator jest wiec mowia aby wyciąc wtedy spalanie spadanie co o tym sądzicie ? Prosze o pomoc i z góry dziekuje
Aż tak dużo to nie. Może mocnej go ciśniesz (bardziej wciskasz pedał gazu). Może przepływka, może ............ sporo wymieniać.
Najlepiej zrobić logi będzie wszystko widać jak na dłoni. Wymiana dobrych czujników i innych rzeczy mija się z celem.
tankowanie do pelna az odbije potemzrobienie 100 km i znow do pelna mamy wynik
no raczej duzo kolega ma passata ten silnik i pali mu nie wiecej jak 6 l wiec biorąc pod uwage mase golfa powinien spalic z 6 . nie licze na wynik jak nie którzy pisze ze pali im 4 max 5 litrów ale tak zeby nie przekraczalo 6 przy normalniej jeździe