Problem Golf TDI AFN

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Problem Golf TDI AFN

Postprzez Zwolin_91 » 1 lip 2012, o 10:53

Witam, mam problem z moim golfikiem, od pewnego momentu (stało się to raczej szybko - nie stopniowo) golf zaczął więcej palić i mocno kopci na czarno. Przy optymalnej jeździe na 20 litrach robi 200 km ;/ . Co do kopcenia to widać chmurę w lusterkach. Dym pojawia się najbardziej w momencie wciśnięcia pedału gazu do końca na wysokim biegu gdy samochód potrzebuje z 2-3 sekund by się bujnąć.
Sprawdzałem przepływomierz (przekładałem od kolegi z seata ibizy który to nie kopci i parę dni temu na hamowni w serii wyszedł 123konie więc raczej przepływke ma dobrą) po wymianie bez zmian....
Macie jakiś pomysł co może być nie tak? Bo ja nie mam pojęcia a komputer błędów nie wykrywa...
Może wtryski?? :zdziwko:
Zwolin_91
Berbeć

Problem Golf TDI AFN

Postprzez k-m-r1 » 1 lip 2012, o 12:22

logowanie turbo
najpierw sprawdzimy doładowanie ile powietrza dmucha i jaką dostaje dawke
przy okazji dowiesz sie o błedzie który pojawi sie w VAG-u
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez damianco » 1 lip 2012, o 15:07

Witam.
Posprawdzaj wszystkie gumowe węże od intercoolera, lubią pękać i wtedy bedziesz miał takie objawy. Przerobilem to u siebie i wyglądało to dokładnie tak samo tyle ze ja znalazłem pęknięty wąz jak zabierałem się do wyjęcia turbo bo taka diagnoze postawił warsztat.
damianco
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla