Witam jeszcze raz wszystkich! Jestem nowym użytkownikiem na forum i od razu zwracam się z prośbą o pomoc. Mianowicie mam problem z VW Golf III 1.9 TDI 110KM (seria) 97r. 3d.
Silnik pracuje nierówno (trzęsie nim i budą na wolnych obrotach): poduszki sprawdzone i uszkodzone zostały wymienione na dobre używki. Podczas jazdy przy przyspieszaniu pracuje ładnie, lecz gdy jedziemy ze stałą prędkością np. 100km/h zaczyna autem znowu rzucać/przerywać tak jakby opona miała guza (felgi i oponki sprawdzone w świetnym stanie) ale gdy dodam gazu to wyrównuje prace silnika. Kolejny problem głośna praca silnika gdy jest rozgrzany, na zimnym pracuje cicho. Spalanie strasznie duże; 9-10l ON przy średnio dynamicznej jeździe: trasa max 120km/h. Silnik nie dymi. Kolejny problem to dynamika. Do 100-120km/h rozpędza się świetnie, natomiast potrafi stracić moc przy 120km/h i nie chce dalej "iść", gdy puszcze pedał gazu i dodam auto "idzie" dalej. Przy wyższych obrotach ok. 4 tys gdy auto nie jeździ lecz stoi odpalone potrafi się zadławić Czy może być to wina wydechu? Proszę o pomoc bo już sam nie wiem co z nim jest... Dzięki z góry za pomoc ! Pozdrawiam