Witam!
Kupiłem ostanio Golfa 1,9 Tdi wersia GTD rok 1993. I mam z nim kilka problemów, mam nadzieje ze do rozwiązania. Problemy:
- Dzisiaj rano gdy hcialem go odpalic musialem dosc dlugo kręcic, co prawda odpalił na pierwszym razem ale po 3-4 sekundach nie od strzala jak to zawsze bylo. Jadąc nim po około 300 metrach poczułem w nim dziwne dragania tzn przy zmianie biegu na 4 efekt byl jakby za mala predkosc za duzy bieg, no to redukcja na bieg 3 i jade, po 200 metrach powtorka z rozrywki jeszcze większe drgania tak jakby z prawej strony samochodu i auto zaczelo dziwnie opadac na prawą strone ( myslalem ze zlapalem gumę ale to nie to) to byl by pierwszy problem
- gdy odpalam auto (nie za kazydm razem) zapala mi się kontrolka tzn mruga tak 2-3razy od cisnienia oleju,
- temperatura silnika podczas normalnej spokojnej jazdy trzyma się dobrze 90 stopni lecz gdy przycisne troche ponad 100 kilometrów to temperatura waha sie w granicach 95-100 stopni ale po chwili opada, niewiem czy tak powinno byc.
- ile maksymalnie pojedzie takie auto ja jade nim 155 i wiecej nie da rady (temperatura silnika wtedy ze 100 stopni i smierdzi z pod maski jakby sie cos paliło)
P.S byly robione w tym samochodzie amortyzatory moze te drgania przez to ale nieiwem, PROSZĘ O JAKĄS PORADE!!!