Problem z 19. TD

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Problem z 19. TD

Postprzez bonyr2 » 24 lut 2011, o 08:17

Witam. Wczoraj spotkał mnie problem i nie wiem co mogło się stać w moim samochodzie więc napiszę tutaj.

Jadąc samochodem nagle stracił mi obroty i zgasł... Po odpaleniu obroty dochodzą tylko do niecałych dwóch tysięcy, i ani drgnie dalej... Zaczęło się to z 2 dni temu gdy odpaliłem samochód włączyłem nawiew na szybkę i wyszedłem go odśnieżyć i po jakimś czasie mi zgasł. Nie chciał w ogóle odpalić, pomęczyłem i się udało. Niestety wczoraj po przejechaniu około 5 kilometrów stało mu się już coś na dobre. Nie mam zielonego pojęcia co mogło mu się stać więc pisząc to proszę o jakieś wskazówki co może się stać lub co się mogło popsuć. Kolega mówił że może to być od filtru paliwa...

Samochód normalnie odpalał, ale nie przekraczał 2 tys obrotów jak by się zblokował gdzieś.

Samochód to oczywiście golf III 1.9 TD z 1994r

Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki :)
bonyr2
Czytacz

Problem z 19. TD

Postprzez paliwo » 24 lut 2011, o 08:38

Ja miałem podobny problem dochodziło do 2 tys obrotów i też gasł wymieniłem filtr paliwa i jest git. Wymieni filtr paliwa
paliwo
Badacz tematu

Postprzez Pascal » 24 lut 2011, o 09:19

bonyr2 napisał(a):Witam. Wczoraj spotkał mnie problem i nie wiem co mogło się stać w moim samochodzie więc napiszę tutaj.

Jadąc samochodem nagle stracił mi obroty i zgasł... Po odpaleniu obroty dochodzą tylko do niecałych dwóch tysięcy, i ani drgnie dalej... Zaczęło się to z 2 dni temu gdy odpaliłem samochód włączyłem nawiew na szybkę i wyszedłem go odśnieżyć i po jakimś czasie mi zgasł. Nie chciał w ogóle odpalić, pomęczyłem i się udało. Niestety wczoraj po przejechaniu około 5 kilometrów stało mu się już coś na dobre. Nie mam zielonego pojęcia co mogło mu się stać więc pisząc to proszę o jakieś wskazówki co może się stać lub co się mogło popsuć. Kolega mówił że może to być od filtru paliwa...

Samochód normalnie odpalał, ale nie przekraczał 2 tys obrotów jak by się zblokował gdzieś.

Samochód to oczywiście golf III 1.9 TD z 1994r

Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki :)

Własnie stanąłem przed tym samym problemem 2 dni temu :lol: pierwszy raz golfik odmówił posłuszeństwa...odpalił ale bardzo ciezko...jechał i nagle jak by mu brakowało ON i gasł.wiec autko poszło do garażu na noc ja na stacje po lepszy ON.Zalałem go lepszym paliwkiem i odpalił też cieżko ale już lepiej.wiec do wymiany filtr paliwa,wymieniłem i jest juz tak jak było wczesniej... :cwaniak:
Pascal
Members

Postprzez Procent » 25 lut 2011, o 11:22

Przerabiałem to w poprzednim aucie. Blokada od 2000 obr. Filtr paliwa. koszt 30 zł z wymianą poradzisz sobie sam :-D
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez AdiK__ » 25 lut 2011, o 14:57

Tylko nie zapomnij nalać ropy do srodka filtra ^^ bo zanim by przepompowało to hu hu :D
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez bonyr2 » 26 lut 2011, o 10:59

No to wielkie dzięki :) To zmienię filtr i napiszę :)

Pozdrawiam :super:
bonyr2
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla