Problem z poduszka silnika

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Niewierny » 31 gru 2008, o 17:52

Witam mam problem z autkiem mianowicie wymieniłem poduszkę z silnika i skrzyni biegów i od tamtej pory mam straszne drgania w aucie tak jakby silnik byłtak sztywny ze wszystkie drgania przechodziły by na karoserie sprawdzałem trzecis poduszkę i jest ok auto wróciło do mechanika ten jescze raz posprawdzał poduszki po odkręcałpoustawiał i dalej sa straszne drgania nawet jak dodam lekko gazu to nic nie pomaga
co to może być ????

Golf III 1,9 TDI 95'

pozdrawiam
Niewierny
Berbeć

Postprzez morsdicti » 31 gru 2008, o 18:05

No na 99% poduszki skoro przed ich wymianą tego nie było jak wymieniłeś to się pojawiło. Z tymi poduszkami w dieslach to jest ciężka sprawa było to wiele razy poruszane na tym forum poszukaj w wyszukiwarce. Ogólnie to jak kupisz jakiś tani (nawet niekoniecznie tani) zamiennik to efekt zazwyczaj jest gorszy niż przed wymianą .... lepiej doinwestować te pare groszy więcej na firmowe poduszki. Ja kupiłem nowe ze sklepu i tragedia, kupiłem drugie droższe i tragedia, założyłem oryginalne VW używane i jest lux :) a troche już najechane mają ale całe nie pęknięte ....

Moim zdaniem skoro mechanik wszystko zobaczył, dobrze ustawił (poluzował, zapalił silnik żeby się ustawiło, przykręcił itd) to jest wina wadliwych poduszek .... tym bardziej, że to jest 1.9TDI to nie powinno tak trzęśc jak np u mnie w 1.9D :)
morsdicti
Members

Postprzez Niewierny » 1 sty 2009, o 21:24

oki spróbuje kupić jakieś używki i zobacze czy cos się poprawi :

puki co dziękówka :)
Niewierny
Berbeć

Postprzez Nowal » 2 sty 2009, o 00:32

tez wymieniłem 1 poduszke w wakacje i auto tak si trzęsło ze masakra, zmieniłem na starą ori VW i chodzi jak malina, najlepiej kupic uzywaną ori i ni epowinno byc problemu
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki diesla