Dobra jutro jestem umówiony na VAG'a z kolegą więc zobaczymy jakie błędy mu wyrzuci i zapodam tutaj logi. Jest ktoś na forum kto potrafi z nich odczytać co jest? I czy usuwać te błędy czy spisać je i zostawić?
respekt jak będziesz już wiedział co golfikowi dolega to napisz. U siebie też muszę posprawdzać wszystko przepływkę zarowki i czujniki bo jednak już kupę czasu mam golfa i zabardzo nigdy nic nie sprawdzałem. Życzę szybkiej diagnozy i taniej naprawy
[ Dodano: 2010-01-18, 14:01 ] a i film nie działa co jest?
No i już jestem, za chwile będę miał logi i opis błędów, bo wywaliło mi dwa błędy, jednym, był 00575 czy jakoś tak, czujnik ciśnienia w układzie dolotowym czy coś takiego, konkretnie będę wiedział za chwilę, więc wrzucę tutaj logi .
no i jakie masz błędy? Napisz to sprawdzę u siebie. Może u mnie coś się poprawi. A z tych logów co idzie wyczytać? Poprawiło się coś po podłączeniu pod komputer?
Logów jeszcze nie mam, bo kolega który robił ma mi je zaraz wysłać, co do poprawy to po wykasowaniu błędów jedzie jakby lepiej, ale to nie jest jeszcze to co powinno być. Prawdopodobnie przepływomierz, ale okaże się po odczytaniu logów przez osobę która się na tym zna.
przepływomierz to sporo kosztuje nowy. jak dobrze kojarzę to kiedyś widziałem w internecie do tdi za 400 zł więc spory wydatek. Ja muszę się za swojego golfa zabrać. Sprawdzić wszystko. Teraz wymiana rozrządu się zbliża więc wszystko sprawdzę. Jak będziesz miał wszystko to napisz co komputer powiedział, co jest nie tak i na co mam patrzeć jak będę podłączał komputer.