problem z turbiną

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

problem z turbiną

Postprzez KrOOpekkk » 11 sty 2009, o 17:24

problem polega na tym że bywa tak iż się nie załącza, tzn nie zawsze ale czasem tak ma że nie chce się załączać przez to silnik jest mułowaty i nie wkręca się na obroty. hmm... tylko to nie jest problem stały, np. wczoraj zdarzyło się tak że się nie załączała, więc zgasiłem silnik, odpaliłem od nowa i wszystko chodziło jak powinno. w czym problem? pomóżcie właściciele Golfików

(1,9 TDi 90km '97)

Pozdrawiam
KrOOpekkk
Czytacz

problem z turbiną

Postprzez morsdicti » 11 sty 2009, o 21:48

Ja się obawiam, że to przez Twój styl jazdy he bez urazy ale po to te turbo tam jest żeby go czasem używać czytać dać mu dobrze w dupe ..... pomaga wyłączenie i włączenie silnika bo "resetujesz" komputer a silnik jest taki zamulony bo moim zdaniem przestawia się w tryb awaryjny i sam siebie chroni przed zaczadzeniem :) moim zdaniem przepchaj dobrze turbine czyli bujnij auto jak ona pracuje w normalnym trybie ... jak nie pomoże trzeba czyścić manualnie .... przyczyną może być też domniewam i niech mnie ktoś poprawi przepływomierz, nieszczelność w układzie podciśnienia no i masa zaworków i czujników o różnych dziwnych oznaczeniach.... (choćby zawór N75 odpowiedzialny za ciśnienie w kolektorze dolotowym, może być za duże)
morsdicti
Members

Postprzez kev » 11 sty 2009, o 23:28

Ja bym spróbował wpisać "turbina" w wyszukirwarce i znaleźć tuzin takich samych tematów zamiast zakładać nowy :)
DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
kev
Czytacz

Postprzez KrOOpekkk » 12 sty 2009, o 16:55

no to będę patrzył czy się to nie powtarza a przebytować to mi się zdarza ale nie za często

[ Dodano: 2009-01-13, 15:44 ]
przebutowałem go tak zdrowo i problem znikł, dzięki :)
KrOOpekkk
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla