Witam. Ostatnio mam problem z moim golfikiem. Zaczął mi przeciekać nie wiem dokładnie skąd. Po otwarciu maski nic nie widac krople uciekają spod osłony. Napewno potrzebny jest kanał ale może miał ktoś podobny przypadek i wie co to może być. Dziękuje z góry.
Mógłbyś sprecyzować troche bardziej z której strony silnika cieknie? i jakiego koloru jest wyciek? może to być pompa wody, często przecieka, ja ostatnio walczyłem z nią.
kolego przyuważ czy nie ubywa tobie płyn chłodniczy a w garażu rozłuż karton pod silnik to wtedy bedziesz widział z której strony silnika masz wyciek.duże prawdopodobienstwo że to właśnie płyn chłodzący.mi kiedyś poszedł króciec a tak wyglodał
kapie po srodku ponieważ splywa po pokrywie zdejmnij ją i wtedy karton pod spód .a wpierwszej kolejności sprawdził bym wszystkie zbiorniczki ile masz płynow.i wtedy zobaczysz co ci ubywa.a powiedz ty mi czy masz klime.i czy te plamy nie pokazują sie po jeżdie gdy masz włoczona klime.i jak sie zatrzymasz to wtedy kapie.
pierwsza i podstawową sprawa to jaki kolor ma ciecz która ci kapie! Najpierw zdiagnozuj co ubywa, a my ci później podpowiemy na jakie elementy i gdzie zwrócić uwagę!