Przerywa i strzela w wydech...

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Emsser » 18 cze 2012, o 08:34

Witam mam kolejny problem z moim golfem. Przerywał przy prędkości około 120 km/h w międzyczasie dorobiłem się dziury w wydechu i teraz słyszę ze przerywaniu towarzyszy strzał w wydech. Problem nasila się gdy jadę na rezerwie auto przerywa i strzela już na niskich prędkościach i są problemy z odpalaniem. Ostatnio przy próbie odpalania zostawiłem za sobą białą zasłonę dymną. W końcu odpalił i dojechałem na stacje po zatankowaniu problem pojawiał się jeszcze z 5 km potem przerywał już tylko przy 120 km/h.

Niedawno była wymieniana pompa paliwa myślałem ze to rozwiąże problem przerywania ,ale problem niestety pozostał.

Silnik to 1.9 TDI 1Z
Emsser
Berbeć

Postprzez Bradley » 18 cze 2012, o 18:44

Za malo przeslanek.
Czy po wymianie pompy wtryskowej byl ustawiany i sprawdzany kat wtrysku? Kiedy wymieniany byl filtr paliwa, czy sa bable powietrza od filtra do pompy. Co to znaczy, ze przerywa? Wpada w tryb awaryjny?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Postprzez k0la » 19 cze 2012, o 23:45

Ja bym tu obstawiał albo kąt wtrysku przestawiony o jakies 0.3 stopnia albo przytkany obwód paliwowy, czyli właściwie to co poprzednik.
k0la
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki diesla