Pytanie odnosnie wała korbowego w 1.9 gtd

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez malzyk » 1 paź 2008, o 21:17

Witam, mam dosc proste pytanie. mam wywalony klin i przymierzam sie na wymiane ew. naprawe wałka. i tutaj moje pytanie. wiadomo ze td maja ten problem z klinem, czy mozliwe jest wlozenie walka z 1.9tdi? konkretnie chodzi mi o walek z golfa IV poniewaz z 3'ki naprawde ciezko dostac. jezeli nie z 4 to z 3, najwyzej bym poszukal... Prosze o szybką odpowiedz poniewaz duzymi krokami zblizam sie do naprawy a nie za bardzo odpowiada mi wkladanie poprzerabianego walka spowrotem do silnika (jakas dziwna obawa ze znowu cos strzeli) pozdrawiam!!
malzyk
Czytacz

Postprzez leopard » 2 paź 2008, o 02:37

naprawiaj ten co masz ... zakłady mechaniczne które regenerują wały poradzą sobie z tym bez większego problemu (napawanie) - jeśli włożysz wał od MK IV za chwilę pojawiić się mogą inne problemy (typu za niskie ciśnienie oleju itp) mozesz wpaśc z deszczu pod rynne :zdegustowany:
leopard
Members

Postprzez Maximxxx » 2 paź 2008, o 07:00

Pytanie przy okazji do tych co już sa po tym zabiegu - co dokładnie się robi z tym wałem bo czytam i każdy ma różne opinie. Chodzi mi o konkrety - co kupić, co zrobić itp. A właśnie czy zna ktoś mechanika z trojmiasta ktory sie tym moze zajac. Z góry dzięki
Maximxxx
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla