Moderator: Moderator
skoro nie była ruszana to skąd to wiesz.kąt wtrysku sie przestawia przez zużycie paska rozrządu... skad pewnośc ze np nie przeskoczył na rozrządzie...Iwitek napisał(a):ale pompa nie była ruszana, kat wtrysku poprawny
wykrę je i sprwdź. a skad pewnośc ze swieca nie jest na zwarciu...Iwitek napisał(a):.Napisałem, że świece wymienione i na 100% grzeją widać po spadku napięcia na żarówce
sprawdź znaki i kąt bo się zmienia npIwitek napisał(a):ale pompa nie była ruszana, kat wtrysku poprawny,podejrzewam zawór zwrotny przy pompie, ale nie wiem gdzie go szukać.po długim okresie postoju ok16 godz. są poważne trudności z odpaleniem, Po 3-4 rozruchach silni jak to mówią zaczyna kalikować ,pali na 2.3 i w końcu odpala,a później przy kazdym zgaszeniu ,nawet po 2-3 godzin przestoju odpala od
kąt możesz sam skorygować zaznaczasz stare położenie luzujesz pompę i ciut do silnika najlepiej to zrobić rano przed 1 odpaleniem w ten sposób wyeliminujesz 1 element , zaworek na filtrze powinien trzymać paliwo , w pompie nie ma takowego sprawdź czy nie masz jakiś zapoceń na pompie ,wtryskach pod i na filtrem ( włóż rękę pod pompę), szczelny układ powinien trzymać paliwo , i załóż sobie zaworek kierunkowy na przewód zasilający najlepiej coś takiego http://allegro.pl/item843385165_pompka_ ... uszka.htmlSotoM napisał(a):kąt wtrysku sie przestawia przez zużycie paska rozrządu...
z tego co mi wiadomo nie ma , ale po nie kąt , taka funkcje powinien pełnić powrót z pompyIwitek napisał(a):podejrzewam zawór zwrotny przy pompie,
a masz może immo i odcina ci n109 , a podłącz N109 na krótko do aku , ale wygląda że spala paliwo w przewodach i stop z braku paliwa i załóż zaworek kierunkowy na zasilanie koszt ok 20 pln ja dałem link na allegro zaworek z pompką bo sam taki używam i polecamIwitek napisał(a):Powtarzam, bo chyba nie doczytałeś- po pierwszym podgrzaniu silnik łapie na 1-2 obrotów od kopa i gaśnie. Następne uruchomienie to 4 krotne mielenie rozrusznikiem,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości