Koledzy mam taki problemik aby było wiadomo ,silnik AAZ 1,9 TD ,i motyw tego typu że ,jak mu depnę mocniej to kopci z rurki ,nie to żeby było było ciemno za mną ale dymek widać i to nie mały ,jest bost pin jest kręcona dawka i jest kręcona turbina ile to jest wszystko pokręcone nie wiem jak myślicie czego jest za wiele podkręcone ,dawki czy turbo ,za co się złapać tak po domowemu ,lub co sprawdzić na początek
a dodam jeszcze że na 22l ropy robię max 230 km , to chyba wychodzi za wielkie spalanie no nie
[ Dodano: 2011-06-02, 20:23 ]
wklejam tu
napisał
Matiuas Takie duże spalanie to musisz ładnie deptać i to na krótkich trasach, według mnie za duża dawka. Przydało by się też zmierzyć ciśnienie doładowania, dziwne ze podkręcałeś turbinę bez wskaźnika, mogłeś ją uszkodzić.
Matiuas, no właśnie nie deptam a tyle jarał zawsze ,teraz to nawet ująłem mu dawki bo na wachę nie wyrabiałem ,a tubo raczej nie ucierpiało ,jak mu już depne to obroty pod 5000 tysi podchodzą ale to sporadycznie ,kolego zapodałem nowy temat ,jeśli Ci to nie sprawi problemu przenieśmy się tam ,żeby nie robić OT koledze dzięki za post i liczę na więcej