skubaniec kopci :)

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez patryk1981 » 2 cze 2011, o 19:42

Koledzy mam taki problemik aby było wiadomo ,silnik AAZ 1,9 TD ,i motyw tego typu że ,jak mu depnę mocniej to kopci z rurki ,nie to żeby było było ciemno za mną ale dymek widać i to nie mały ,jest bost pin jest kręcona dawka i jest kręcona turbina ile to jest wszystko pokręcone nie wiem :-( jak myślicie czego jest za wiele podkręcone ,dawki czy turbo ,za co się złapać tak po domowemu ,lub co sprawdzić na początek :-)

a dodam jeszcze że na 22l ropy robię max 230 km , to chyba wychodzi za wielkie spalanie no nie :-|

[ Dodano: 2011-06-02, 20:23 ]
wklejam tu :-)
napisał
Matiuas Takie duże spalanie to musisz ładnie deptać i to na krótkich trasach, według mnie za duża dawka. Przydało by się też zmierzyć ciśnienie doładowania, dziwne ze podkręcałeś turbinę bez wskaźnika, mogłeś ją uszkodzić.

Matiuas, no właśnie nie deptam :super: a tyle jarał zawsze ,teraz to nawet ująłem mu dawki bo na wachę nie wyrabiałem ,a tubo raczej nie ucierpiało ,jak mu już depne to obroty pod 5000 tysi podchodzą ale to sporadycznie ,kolego zapodałem nowy temat ,jeśli Ci to nie sprawi problemu przenieśmy się tam ,żeby nie robić OT koledze :ok: dzięki za post :super: i liczę na więcej :-)
patryk1981
Czytacz

Postprzez Reiven » 6 cze 2011, o 20:09

Na 22l to Ty powinieneś robić co najmniej 100km więcej a co do wkręcania klekota na 5 tyś to gratuluje. Masz rozjechaną pompę i tyle, no chyba że zabiłeś turbo.
VW Power
Reiven
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez patryk1981 » 14 cze 2011, o 08:26

Reiven napisał(a):Na 22l to Ty powinieneś robić co najmniej 100km więcej a co do wkręcania klekota na 5 tyś to gratuluje. Masz rozjechaną pompę i tyle, no chyba że zabiłeś turbo.

no właśnie 100 więcej :-) a co do pompy ,to chyba tylko na stole dadzą rade to ogarnąć tak ? bo turbo raczej żyje ,lecz nie wiem w jakiej jest kondycji ,a te 5000 to raczej sporadycznie ,może raz na miecha :lol:
patryk1981
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla