Kolego SotoM ściągałem tą kostkę ale kontrolka dalej się włączała... Idę sprawdzić czy tego lewego powietrza nie ciągnie. Pozdro
[ Dodano: 2008-11-04, 15:26 ]
Byłem sprawdzić szczelność i wnioskuje że jest wszystko szczelne. Odkręciłem tego węża miedzy przepływomierzem a obudowa filtra i była jeszcze tam taka siateczka, zapaliłem autko zatkałem ręką i poczułem jak ssie aż sie ten wąż skurczył bo u mnie jest taki rozciągliwy i po ok 2 sekundach auto zgasło wiec chyba jest szczelność.
[ Dodano: 2008-11-05, 23:51 ]
Koledzy byłem dziś na kompie i pokazało mi błąd czujnika przy wtrysku i muszę wymienić ten jeden wtrysk co jest z czujnikiem bo on daje impulsy do pompy czy jakoś tak i ma mieć rezystancję 1000om czyli 1kOm a mój ma 500om. Mechanik mówił mi że charakterystyczne jest dla tego czujnika, że jak się autem przyśpiesza to lubi go tak zerwać u mnie tak się działo no i mrugała ta kontrolka od grzania świec(czasem). Koszt tego wtrysku z czujnikiem (bo one są połączone jako całość) oczywiście nowego to około 800zł ale tak jak mi ten mechanik powiedział, że lepiej założyć używany ale oczywiście sprawny i sprawdzony wtedy koszt to około 200zł.
Pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi:)