Witam Was wszystkich. Mam pytanie odnosnie mojego golfika jest to 1.9 tdi 110 koni mianowicie co to moze byc gdy golfina nie pojdzie wiecej niz 120 km/h ? robi sie tak jakby jakas blokada gdy dochodzi do tej predkosci i wciskam gaz a tu jakby spadal z obrotow i wiecej nie ma szans zeby poszedl.. zdarzylo sie ostatnio ze doszlo do predkosci 140km/h no i wiecej nie moglo wycisnac.. i po takiej predkosci robi sie straszny mul z auta.. tempteratura jest 90 stopni a diesel powinien wtedy pokazywac swa moc:) znajomy mi mowil ze moze to byc zlej jakosci paliwo badz tez wada przeplywki.. nie mialem nigdy przypadku z takims czyms wiec radze sie Was:) z gory dziekuje:)
a jak zwolnisz z tej predkosci i dasz mu spowrotem w pedzel to jak sie rozkreca?? jedzie czy wkreca sie miekko jakby chciał a nie mógł??
czy jak zgasisz silnik i odpalisz to spowrotem jedzie do 120 i znowu mół??-
ogolnie to zapnij VAG'a i zrób Logi: a na marginesie podejrzewam zapieczone VNT turbiny
Gdy go zgasze i odpale to spowrotem jest mul.. po tej predkosci nie moze sie wkrecic miekko rozpedza sie bardzo wolno.. po odczekaniu pol godziny znow jest pocisk ale tylko jak nie przekraczam 100
Golfik zostal podpiety pod kompter i wszystko jest wporzadku. Zalalem go ostatnio verva no i mula nie bylo i lepiej sie zbieral ale powinno tak byc na normalnym paliwie a i bylem u znajomego mechanika ktory mi mowi ze raczej to jest przeplywomierz tak jak kolega pisal wiec po wyplacie sie cos bedzie dzialac dzieki wszystkim za wypowiedzi:)