Strasznie głośny

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Strasznie głośny

Postprzez Gadom » 4 lut 2011, o 18:01

Witam!!
Mam problem typu głośności auta. Wsiadam dzisiaj do auta odpalam i już słyszę jak dziwnie głośno chodzi, aż wysiadłem z auta i dziwnie jest głośniejszy niż zwykle jego dźwięk. Wsiadam dobra jadę, i słychać 1 gaz i buczy, 2 gaz i buczy ,3 gaz i buczy i 4 tak samo, jak się rozgrzał trochę ciszej zaczął chodzić ale nadal głośno, ale jak dodawałem lekko gazu w miarę przyzwoicie chodził jak mocniej buczał w sumie jak bym specjalnie sobie tłumik przedziurawił, jak wciskałem sprzęgło oczywiście cisza, zauważyłem ze na 1,2,3 był tak głośniejszy na 4 już lepiej, jak wróciłem do domu wysiadłem z auta to słyszałem taki świst jak by turbina, ale jak zbliżyłem ucho do maski to coraz mniej słyszałem,dopiero jak od strony kierowcy nachyliłem się koło drzwi przy ziemi słyszałem ten świst. I teraz pytanie czy ktoś ma jakaś teorie co to może być?
Gadom
Badacz tematu

Strasznie głośny

Postprzez Ramze$ » 5 lut 2011, o 15:20

Możesz mieć dziurę w okolicach katalizatora, przerabiałem to już w swoim, był głośniejszy spod podłogi, buczał na niższych biegach. Jak nie masz kanału to podnieś go chociaż na lewarku, odpal i sprawdź czy gdzieś przedmuchu nie ma.
Ramze$
Czytacz

Postprzez paliwo » 5 lut 2011, o 15:52

Też tak miałem i to był peknieta rurka przed środkowym tłumikiem
paliwo
Badacz tematu

Postprzez Gadom » 5 lut 2011, o 16:39

Tez podejrzewałem tłumik,fajnie ze mruczy ale za jakis wieśniacki tuning się nie biorę wiec nie potrzebne mi takie buczenie, wiec co do mechanika żeby załatał ?

Ramze$ a o tym mi dzisiaj tez facet mojej ciotki powiedział bo nasłuchiwał i podejrzewał właśnie to
Gadom
Badacz tematu

Postprzez paliwo » 5 lut 2011, o 18:37

jeć kto spawa tłumiki!!!!!
paliwo
Badacz tematu

Postprzez Ramze$ » 5 lut 2011, o 20:34

Łatanie nic tu nie da, najlepiej to pospawać jeśli nie jest skorodowane za mocno. Mi to pospawał znajomy spawacz za flachę i jak ręką odjął ;) ale najpierw trzeba sprawdzic co jest grane, albo samemu zobacz albo jedź do mechaniora i też Ci sprawdzi i moze zrobi na miejscu.
Ramze$
Czytacz

Postprzez Procent » 8 lut 2011, o 22:45

Zobacz czy masz dobrze zamkniętą puszkę od filtra powietrza jeszcze. Bo u mnie tak właśnie było i mruczał
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Gadom » 9 lut 2011, o 15:36

A gdzie sie znajduje ta puszka?
Gadom
Badacz tematu

Postprzez mroova » 9 lut 2011, o 16:53

patrząc na silnik od przodu, to po lewej stronie (albo inaczej: od strony pasażera :P ), czarna plastikowa skrzynka zaraz obok reflektora
mroova
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki diesla