Poczytałem ,że nie narzekacie na NGK czy na inne świece ale tak naprawdę nie dowiedziałem się które są najlepsze, mam nadzieję ,że ktoś mi w tej sprawie pomoże.
Mam Golfa TDI 1.9 GT z 1996 i nie wiem jaki typ silnika posiadam , spodziewam się ,że wszystkie typy mają te same świece natomiast nie wiem czy przy poszukiwaniu książki serwisowej nie będę potrzebował tej wiedzy ewentualnie informacji gdzie na silniku jest on opisany. Za informację z góry dziękuję.(ABS?)
A taki offtop , mam w nim klimatyzacje acz nie uruchamiałem jeszcze ze względu na temperaturę i potencjalne grzyby ; ) , jak ona się sprawuje w lato ( nie ma jeszcze climatronixa )
Zmieniałem rozrząd i warsztaty mnie zabiły , 1000-900 chcieli jak wszystko z robocizną pod warunkiem kupna własnego rozrządu kosztowało mnie 500zł ... lol ździercy. I jeszcze chciałem zapytać na jakich obrotach ten silniczek chodzi i pali najmniej? ( pierwszy diesel )
Aktualizacja...
Od czasu do czasu zapieka mi się sprzęgło co jest uciążliwe w jeździe i jak szukałem nie mogłem znaleźć gdzie jest linka... czy tu przypadkiem nie ma hydraulicznego sprzęgła , w książce była normalna linka acz wolę się dopytać.