a ja mam troche inny problem mianowicie jak bylo troche na minusie to zapalilem go i zaczal mi trzasc jagby chodzil na 3 gary i kobcil obficie na bialo (tak samo mi kobcil przez chwile jak wymienilem filtr paliwa) to tez pomyslalem ze swieczki do wymiany. a teraz pali na dotyk tylko odpowiedzcie mi czy to normalne jak przekrece kluczyk to kontrolka od swiec zapali sie na 1sek i zgasnie na ulamek sek i zaswieci sie na dluzej podgrzeje i pale. czy to normalne ze zaraz po przekreceniu kluczyka na moment gasnie???? tak aku wsio ok elektrolit w normie rozzad zmieniany w tamtym roku(LEO+SOTOM) napewno wszystko igla rozrusznik kreci jak karuzela tylko ta kontrolka od swiec i rozruch jak jest na minusie. czy to mozliwe ze swiece sa dobre tylkoo stara i potrzebuja dluzszego czasu jak jest zimno??? jakos pod koniec tygodnia odkrece swieczki i zerkne na nie. acha i jeszcze jedno bo juz zglupialem wymienia sie komplet czy tylko spalona??? jedni mowia tak drudzy inaczej i juz
ostatnio gadalem z mechanikiem i powiedzial mi cos takiego najprawdopodobniej zwalila ci sie 4 swieczka i kup1szt wykrec 4swiece w jej miejsce wkrec 3 a nowa swieczke w miejsce 3. czy to logiczne co mi powiedzial
czy to jakies czary mary ze niby jestesmy zajebistym fachowcem i pokazemy kolesiowi
odpowiedzcie mi na moje pytania a najbardziej na to o kontrolce od swiec. acha jesli ktos wie na 100% jakie swiece ida do mojego silnika to niech napisze i jakiej firmy brac