TDI 90 KM vs TD 75KM

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Robertuss » 25 mar 2009, o 12:14

Robertuss
Members

Rocznik: 1999
Silnik: 2.8 AQD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Elvis89 » 25 mar 2009, o 17:44

ja próbowałem na odejscie z mężem mojej kuzynki, ma 1.8 benzyna gaz, i on wąchał tylko moje spalinki, mimo że nie używa gazu bo mu gaśnie auto czy coś, to może gaz go trochę zniszczył.
Elvis89
Czytacz

Postprzez siti07 » 25 mar 2009, o 19:31

Witam wszystkich. Posiadam w moim golfie silnik 1.9 TDI 90KM. ścigałem się ostatnio z gościem który jechał honda civic V 1.5 90KM (kolesia znam z widzenia wiem, że tłumik ma sportowy, stożek a wiecej to nie wiem), najpierw spod świateł próbował mi uciec ale nie miał szans i wyglądało to jakbym był do niego przyklejony, na następnych światłach zmieniłem pas, stanąłem obok niego i na zielonym depa:D to mógł tylko oglądać mój tylni błotnik a potem to mnie już tylko z tyłu i do 140km/h w miarę go w lusterku widziałem a potem już tylko dalej:) Jechał z panienką i pewnie się go zapytała czego zwalnia a on nie zwalniał tylko mój golf tak gnał. Po tym doświadczeniu uważam, że diesel z benzyniakiem o podobnej mocy wygrywa.:)
siti07
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 25 mar 2009, o 19:54

siti07 napisał(a):honda civic V 1.5 90KM

te hodny ladnie jezdza :) ... tylko ze na wysokich obrotach. :mrgreen:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Imper » 25 mar 2009, o 21:20

kierowca nie pogranial hondy albo byla zajechana proste inaczej watpie czy bys mial szanse... a co do benzyniakow to nie wiem czy 90km tdi odstawil by 2 dlugosci 1.8 90 chyba ze zajechany silnik inaczej nie ma szans jeszcze jedno wy macei moment orbotwy taki wysoki tylko ze to nie jest moment ktory jest na kolach wiec nie sugerujcie sie tak slepo liczbami bo jakby nie patrzec vrs ma tylko pare Nm mniej od AFNa a rozniaca jednak jest kolosalna
Imper
Members

Postprzez leopard » 26 mar 2009, o 00:12

Imper napisał(a):tylko ze to nie jest moment ktory jest na kolach

a w benzyniaku jest na kołach czy wydechu ??
zasad taka sama ... benzyna walczy obrotami dizel momentem - śmiem twierdzić ze na 400 m dizel da radę - na krótszych dystansach może być różnie
leopard
Members

Postprzez lysutki » 26 mar 2009, o 00:42

wydawalo mi sie, ze jasno i wyraznie napisalem ostatnie zdanie w pierwszym poscie :D

moze ja nie umiem jezdzic, za to niektorzy czytac :P

znam sie z kumplem od dawna, wiem jak jezdzi, wiem jak ja jezdze, takze zachecam do ponownego przeczytania pierwszego posta, na prawde...

co do rozmow dot. benzyna vs diesel to chyba od dawna sa te klotnie ktory lepszy, tak samo jak kobiety vs mezczyzni :D jak chcecie porownywac TDI do benzyniaka to wezcie sobie benzyne z Turbo, tak samo jak diesla, wtedy robcie wyscigi.

No i to co juz powtarzam od dawna, potwierdzjac zdanie kolegi Imper'a. Liczby to sa liczby, a praktyka to praktyka, duzy moment obrotowy nic nie oznacza - traktory i ciezarowki tez mają duzy moment a silniki sa tak wyscigowe ze uuuu!!

odp. do wczesniejszego posta: wtryski mam dobre, sprawdzalem niedawno, a mechanik mowil ze turbinke ktos musial wymieniac nie tak dawno temu - przynajmniej tak wyglada.
mysle ze pompe mam do regulacji, bo troche slabo odpala a swiece nowe i wszystko sprawdzone przez elektryka i elektronika.
lysutki
Badacz tematu

Postprzez leopard » 26 mar 2009, o 04:12

lysutki napisał(a):to wezcie sobie benzyne z Turbo, tak samo jak diesla, wtedy robcie wyscigi.

następny z kompleksem małego członka ... znajdź osobowego dizla nieuturbionego (nie patrz na kratki w stylu caddy czy jakowyś opel combo)

lysutki napisał(a):mechanik mowil ze turbinke ktos musial wymieniac nie tak dawno temu - przynajmniej tak wyglada

doopa lub leń nie mechanik - na turbinie jest data produkcji okreslająca tydzień i rok produkcji

lysutki napisał(a):co do rozmow dot. benzyna vs diesel

temat rzeka - nie ma sensu tego tematu ciągnąć ...
każdy wybiera co lubi i na co go stać - jest jeszcze taka rzecz jak gust - a o gustach się nie rozmawia ...
leopard
Members

Postprzez lysutki » 26 mar 2009, o 14:19

leopard napisał(a):
lysutki napisał(a):to wezcie sobie benzyne z Turbo, tak samo jak diesla, wtedy robcie wyscigi.

następny z kompleksem małego członka ...

no teraz to przywaliles jak łysy grzywką o kant kuli... coż to za kompleks, ze nie podoba mi sie porownywanie Turbodoladowanego silnika Diesla z wolnossacym silnikiem benzynowym?
nie mowie zeby szukac Diesla bez Turbo, tylko beznzyny z Turbo :D

[ Dodano: 2009-03-26, 13:25 ]
rownie dobrze mozna by wziac silnik benzynowy 2.0 V6 oraz Diesla 2.0 i sie śmiać ze Diesel jest beznadziejny i zostaje w tyle...

a z ciekawości, gdzie to jest napisane, to sobie sprawdze ta date produkcji turbo...
lysutki
Badacz tematu

Postprzez Leito » 26 mar 2009, o 17:00

SotoM napisał(a): a do ilu ciągnołeś obrotomierz? -

I tu moje pytanie? Do ilu powinno się ciągnąć?
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez e2 » 26 mar 2009, o 17:15

Leito napisał(a):
SotoM napisał(a): a do ilu ciągnołeś obrotomierz? -

I tu moje pytanie? Do ilu powinno się ciągnąć?

4000-4200 ale to jest katowanie silnika i tak, ja jak się ścigam zmieniam w granicy 3500-3800
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BialyUst » 26 mar 2009, o 17:30

lysutki napisał(a):rownie dobrze mozna by wziac silnik benzynowy 2.0 V6 oraz Diesla 2.0 i sie śmiać ze Diesel jest beznadziejny i zostaje w tyle...

Jeśli Mówimy O Golfach to 2.0 8V !!!!
BialyUst
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki diesla