TDI 90 KM vs TD 75KM

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez dawidg87 » 26 mar 2009, o 21:13

no to teraz ja się wtrącę :D bo aż mi się ręce trzęsą jak widzę co piszecie, no ale może to z braku mojego doświadczenia, no i z przekonania spowodowanego tym, że sam mam TDI 90KM (200tys z grosikiem przejechane) :) i miałem już dwa razy doczynienia z TD 75KM no i nie ma bata by mu TDI 90 koni nie dał rady, juz na starcie zostaje w tyle i cały czas się to pogłębia... co do benzyniaków 90 konnych to fakt jest różnie, ale zawsze na plus dla TDI, jak tylko masz zdrowy silniczek i umiesz ruszyć to na starcie już masz gościa w garści :)
nie chce się chwalić ale moim biednym 90 konnym 1z połykałem już beznynki 110 konne, pewnie może, to nie samochody pierwszej młodości były, ale jednak moment masz większy, więc jak umiesz się pozbierać dobrze z miejsca to 90konnym tdi może świata nie zwojuje no ale naprawdę dużo potrafi :mrgreen:

jedyne co mnie zawsze stresuje to to jak widzę mk4 TDI, albo pasacika, ewentualnie alfe 1.9JTD, z góry wtedy zakładam, że ma 110 koni :) a z TDI 110 koni raczej nie ma szans się ścignąć dobrze, no chyba, że za kierownicą emerytka :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio edytowano 27 mar 2009, o 00:09 przez dawidg87, łącznie edytowano 1 raz
dawidg87
Badacz tematu

Postprzez Imper » 26 mar 2009, o 21:47

dawidg87, i po co prowokujesz??? to co napisales na koncu mogles sobie darowac!!! tak jak bylo pisane wczesniej nie prownuj tez silnikow doladowanych z wolnossacymi tylko jednakowo jak juz chcesz miec taka radoche... mnie tylko dziwi jedno ze ten civic 90km niby nie dal rady :-| mialem tez okazje jechac 105 konnym ale w budzie HB i nie ma mowy ze tak jak pisze dawidg87, obejchalby go swoim 90km :looka: co niby to 110 obejzdza... z reszta na to wszystko sie sklada duzo czynnikow...
Imper
Members

Postprzez e2 » 26 mar 2009, o 23:02

Imper napisał(a):mnie tylko dziwi jedno ze ten civic 90km niby nie dal rady :-| mialem tez okazje jechac 105 konnym ale w budzie HB i nie ma mowy ze tak jak pisze dawidg87, obejchalby go swoim 90km :looka: co niby to 110 obejzdza...

Niemożliwe by TDi objechało hondę 90km - honda to honda i każdy wie jakie ma silnik - do 3,5rpm i od tej wartości. To co się dzieje po 4krpm jest nieziemskie w hondzie ;). Jedyny silnik, który by mi napsuł krwi z podobną moca ;)
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Imper » 26 mar 2009, o 23:04

no to wlasnie tez tak mowie :P albo ta honda byla wybitnie zajechana albo nie wiem co hehe nawet wagowo chyba honda wyglada lepiej niz golf o ile pamietam
Imper
Members

Postprzez kev » 26 mar 2009, o 23:07

To jakim cudem objechałem kiedyś Preludke 136 KM ? Dwóch karków w środku.
DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
kev
Czytacz

Postprzez e2 » 26 mar 2009, o 23:11

Imper napisał(a):no to wlasnie tez tak mowie :P albo ta honda byla wybitnie zajechana albo nie wiem co hehe nawet wagowo chyba honda wyglada lepiej niz golf o ile pamietam

960kg +/- w każdym razie nie przekracza to specjalnie 1t ;p http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... vo26e.html tu potwierdzenie moich słów :). Więc 200kg różnicy to dość sporo. Ze zdrową 75km powinien być już mały problem ;).
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Imper » 26 mar 2009, o 23:41

kev, nie wiem ile wazy preluda ale z pewnoscia zdrowa lepiej idzie niz AFN... wiesz ja tez moge wymieniac takie przyklady ale teroretycznie i raczej praktycznie stawiajac na kresce dwa zdrowe auta takie jak piszesz i dwoch ogranietych kierownikow to wynik jest znany z gory :cwaniak:
Imper
Members

Postprzez dawidg87 » 26 mar 2009, o 23:57

Imper napisał(a):dawidg87, i po co prowokujesz??? to co napisales na koncu mogles sobie darowac!!! tak jak bylo pisane wczesniej nie prownuj tez silnikow doladowanych z wolnossacymi tylko jednakowo jak juz chcesz miec taka radoche... mnie tylko dziwi jedno ze ten civic 90km niby nie dal rady :-| mialem tez okazje jechac 105 konnym ale w budzie HB i nie ma mowy ze tak jak pisze dawidg87, obejchalby go swoim 90km :looka: co niby to 110 obejzdza... z reszta na to wszystko sie sklada duzo czynnikow...

hehe to co napisałem na końcu to nie miała być prowokacja :) pisałem to tylko i wyłącznie do swoich osobistych przeżyć, ponieważ to ja ze swoim 90km TDI nie mam szans z tym silnikiem w wersji 110+ :wstyd: i do tego co napisałem :D a nie, że ogólnie nikt nie ma szans się z nimi dobrze scignac....

po drugie nie porównuje nic :) a przed moimi pochwałami napisałem, że te 110 konne benzynki nie były pierwszej młodości :) nawet bym nie próbował brać się za coś młodego przy mojej serii :hyhy:
dawidg87
Badacz tematu

Postprzez Imper » 27 mar 2009, o 00:01

dawidg87, chodzilo mi o teksty w stylu TDI gora :wstyd: mysle ze w tym temacie sa niezbyt pozadane
Imper
Members

Postprzez dawidg87 » 27 mar 2009, o 00:08

Imper napisał(a):dawidg87, chodzilo mi o teksty w stylu TDI gora :wstyd: mysle ze w tym temacie sa niezbyt pozadane

eeeee dałem obok niego dwie buzki które ukazują ze to napisałem, pół żartem pół serio :hyhy: ale wyedytuje :cry:
dawidg87
Badacz tematu

Postprzez SotoM » 27 mar 2009, o 11:41

jaa nie wiem albo nie potraficie jeździć albo wasze auta są jakies popsute... :lol: ;-)

kiedyś słyszałem takie słowa -,,ja sie nie ścigam z 2gim autem tylko pokonuje osobowości''
dobra przykład - był u nas zlot na krematorium koleś ma ibize TDI 110km po chipie większe turbo itd. stanął z renaultem clio 2.0 16V(180km) 4 razy sie ganiali. koleś z ibizy był górą. a łepek z clio naogowy rajdowiec.
Jeszcze 1dno- nie piepszcie głupot ze moment obrotowy nie ma nic do tego zauwaźcie kiedy diesel osiaga swój nawiekszy moment na jakich obrotach a kiedy benzyniak...
ktoś tam pisał - do ilu ja kręce swojego - do 1 czerwonej kreski. dalej nie ma sensu
a startuje z pół sprzegła(gdy czuje za auto che juz jechać)na obrotch 2000 trzymaja go na ręcznym. potem nakrecanie go na każdym biegu i szypkie zapiecie kolejnego tak aby nie obroty nie poszły mniej niż 3500obr.
Mój były SotoMoVWóz