TDI Gaśnie Podczas jazdy

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

TDI Gaśnie Podczas jazdy

Postprzez Maciejas » 22 paź 2009, o 19:08

Witam mam taki problem od jakiegos czasu auto gasnie podczas jazdy widzialem juz kilka takich postow ale nic konkretnego na nich nie znalazlem bylem na kompie nie pokazuje bledu nawet w momecie kiedy auto zgaslo byl podlaczony i nic. Auto gasnie kiedy ma ochote jade 1000km jest ok ale na odcinku 100m zgasnie 20 razy. Wszystko dziala kontrolki swieca poza swiecami kreci lecz nichce zapalic do mometu w ktorym nie pojawi sie choc na moment spirala swiecy, od czasu do czasu kiedy zgasnie to slychac takie pukniecie gdzies w okolicy wlacznika swiatel , czasem nawet skwierczenie i w tedy podrywa predkosciomierz do 10 km/h i opada niema znaczenia czy auto jest cieple czy zimne. Mam seryjny imo i jakis alarm na ktorym jest napisane Viper tak juz bylo jak kupilem czy to moze miec jakies znaczenie? Prosze o pomoc bo odkad mieszkam we Wroclawiu to jazda tym autem jest niemozliwa...
Z Gory Dziekuje!!
Maciejas
Berbeć

TDI Gaśnie Podczas jazdy

Postprzez darkker » 22 paź 2009, o 19:58

fabryczny alarm szwankuje
Za włącznikiem świateł jest czarna puszka wyciagnij ja i posprawdzaj luty
może masz gdzieś zimny i głupieje
Tez z tym walczyłem :
http://www.golf3.pl/topics4/do-czego-ta ... t20920.htm
Jak ja wyciągnąć bez uszkodzeń to masz tutaj:
http://www.golf3.pl/topics10/dziwne-cyk ... t21295.htm
darkker
Badacz tematu

Postprzez Maciejas » 22 paź 2009, o 20:18

Niby ok tylko ze ja niemam seryjnego alarmu, czy to niema roznicy>
Maciejas
Berbeć

Postprzez Repsol » 22 paź 2009, o 21:07

Maciejas, posprawdzaj sobie bardzo dokładnie okablowanie ECU czy nie jest gdzieś uszkodzone. Zwróć szczególną uwagę na miejsce w okolicy filtra kabinowego (przeciwpyłkowego) Tam czesto dostają się gryzonie, które gryzą co popadnie. A jest teraz taki okres, że to dziadostwo pcha się dosłownie wszędzie.
Pozatym kostka stacyjki może Ci wariować.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez Maciejas » 22 paź 2009, o 22:00

Z kostka stacyjki sie licze dlatego ze wydaje mi sie ze cos tam czasem nie laczy niestety musiałem zrobic podmianke na auta i zostawic go w domu bo niedalo rady jechac wiec zabiore sie za robote najpredzej w przyszly weekend, mam nadzieje zebrac dosc informacji gdzie i czego moge szukac bo rozpruje go do zera jak zaczne byle efekt pozytywny. Pozdrawiam i czekam na nowe pomysly
Maciejas
Berbeć

Postprzez rydzek102 » 1 lis 2009, o 13:19

panowie pomocy.moj diselek tez gasł podczas jazdy wiec postanowilem wykrecic ta puszke za włacznikiem od swietel bo mam fabryczny alarm niby jest wszystko z nia ok ale po podłaczeniu nie swieca mi kontrolki na desce i auta nie moge odpalic .odrazu napisze ze nic nie poprawiałem lutownica .odkreciłem,zobaczyłem i przykreciłem i na to wychodzi ze tez cos spierniczyłem.pomozcie bo jutro do pracy nie dojade :shock:
rydzek102
Berbeć

Postprzez Repsol » 1 lis 2009, o 13:49

rydzek102, pewnie kostka stacyjki siadła Ci do reszty. Raczej na 95% tam szukaj usterki.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez rydzek102 » 1 lis 2009, o 16:53

panowie ale ja przy stacyjce nic nie grzebałem.przed odreceniem czarnej puszki od alarmu odkreciłem takie małe cos ktore było obok puszki, podłaczone kostka z 3 kabelkami i juz wtedy kontrolki mi nie swieciły na desce . Obrazek
Ostatnio edytowano 1 lis 2009, o 18:57 przez rydzek102, łącznie edytowano 1 raz
rydzek102
Berbeć

Postprzez Repsol » 1 lis 2009, o 18:47

rydzek102 napisał(a):przed odreceniem czarnej puszki od alarmu odkreciłem takie małe cos ktore było obok puszki, podłaczone kostka z 3 kabelkami i juz wtedy kontrolki mi nie swieciły na desce .

To zakręć spowrotem to "małe cos" i zobaczysz czy jest poprawa.

Bez urazy... ale w taki sposób to nikt Ci tutaj sensownie nie pomoże. Raz twierdzisz, że odkręciłeś tylko do czarnej puszki i nic tam nie robiłeś przy niej a teraz, że odkręciłeś takie małe coś.

W każdym bądz razie ja się pogubiłem... :zdziwko:
Repsol
Badacz tematu

Postprzez Bradley » 1 lis 2009, o 20:18

Pewnie odkreciles takie male cos zwane immobilajzerem. To powodzenia w odpalaniu :)
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

Postprzez leopard » 2 lis 2009, o 01:41

to coś to czujnik położenia nad poziomem morza - barometr inaczej ...
nie wpływa na zapłon silnika - po odłaczeniu tego ustrojstwa auto bierze uśredniony sygnał (mapa awaryjna) wysokości nad poziomem morza - skutki uboczne - auto może dymic na wyższych wysokościach (jeżdząc w górach) - nowsze modele po 95 czujnik ten mają wbudowany w ECU

co do problemu - odepnij jeszcze raz immo - sprawdź połączenia (piny w gnieździe) - możesz też rozebrac i przelutowac nogi przekaxników wewnątrz - jeśli auto ma alarm - będą tam 2 przekaxniki - jeśli tylko immo - jeden )
leopard
Members

Postprzez Maciejas » 5 lis 2009, o 17:37

Panowie powiedzcie mi czy moje auto moze niemiec czegos takiego ? albo ja jestem slepy alebo nie wiem oco chodzi rozkopalem go poraz kolejny i nic nie moge znalesc kur.... widze przekazniki w dole, po lewej rece jakas brazowa moze pomaranczowo ciemna okragla wtyczke od ktorej wychodza jakies kabelki i po prawej stronie zaraz za obudowa licznika jakas podstawka czy cos z kostkami jest czarna żółta i niebieska a obok nastepne chyba ale tam juz niewidac dokladnie wydaje mi sie ze biala zielona i biala ale pewnien nie jestem wiec moje pytanie gdzie jest ta cholerna puszka... bo chory sie juz robie od tego :-? prosze pomocy!!!
Maciejas
Berbeć

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki diesla