mam problem: golf z motorem AFN muli strasznie od dołu,mianowicie do około 3tys obrotow wogle nie idzie,a od okolo 3tys troszke wciska ale nie tak jak powinno byc... przeplywka super czysta, filtr paliwa nowy, filtr powietrza rowniez, zawor N75 działa (ale nie wiem czy czysty) , test 0-100km/h przy dobrych warunkach pogodowych az 12,8s , V max : ledwo dociąga na prostej do 170km/h (160 tez ciężko idzie-trwa to wieczosc) , po podłączeniu do VAGa wyszło ze jest jakis problem na wtryskach i ogolnie brak doladowania, mechanik chce wyjąć turbine i wyczyścić ją, ja sie boje o koszt,mianowicie ze jak zaplace i okaże się że to nie było to , to trzeba bedzie dalej szukac i placic....
zapomnialbym dodac: czy z tym brakiem doladowania wiąże się to że temperatura silnika nie osiaga wogle 90stopni?? korek , trasa, deptanie go -niewazne,zawsze ma od 72 do 78stopni a temp. oleju nie przekroczyla nigdy 78 stopni? czy myslicie ze ma to jakis zwiazek z tą turbiną??
termostat wymienie ale nie wiem czy to od tego bo wiatraki chlodnicy wogle nie chodzą....
macie jakies pomysly lub propozycje??????????