temperatura?

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

temperatura?

Postprzez Arturro » 2 cze 2008, o 11:48

Witam Wszystkich. mam taki problem (może mały może duży), otóż jechałem ostatnio do zakopanego i wszystko było ok, ale pod konioec trasy temperatura podskoczyła do 100 st. (całą droge było ok. 90 st), zatrzymałem się i pod samochodem kałuża, zbiorniczek pusty, chłodnica zimna i dolny przwód też. Wymieniłem termostat. wracam z powrotem i po ok 300 km to samo (pod samochodem kałuża, zbiorniczek pusty, chłodnica zimna i dolny przwód też), wyciagnąłem całkowicie termostat i dojechałem do domu (temp. ok 70st). Czy to wina termostatu, że sie nie otworzył (zawiesił), czy coś innego?? Jesli termostat to jaki jest najlepszy, żeby z nim problemu nie było (oba wcześniejsze to Wahler), może go czymś przed włożeniem posmaromać? dodam jeszcze, że po powrocie do domu oba "zagotowałem" w garnku z wodą i oba się otworzyły. CO To MOŻE BYĆ?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 4 cze 2008, o 19:18 przez Arturro, łącznie edytowano 2 razy
Arturro
Czytacz

temperatura?

Postprzez leopard » 3 cze 2008, o 00:06

BTW - jeśli wymieniasz to tylko i wyłącznie termostat z ASO ... żadnych whallerów i innych dziwactw - z zamiennikami tak własnie jest - raz działa raz nie działa - qp ori z ASO - wymień i ciesz się z jazdy
Ostatnio edytowano 7 cze 2008, o 19:24 przez leopard, łącznie edytowano 1 raz
leopard
Members

Postprzez Mata » 6 cze 2008, o 14:51

prawdopodobnie uszczelka pod głowicą
MATA
Mata
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla