tak. Po wyżej 140 strasznie pomału rośnie prędkosc i dojdzie do 150 i tyle. Moze tak ma być?? mmoze licznik oszukuje. Nie wiem jakie ma wtedy obroty bo nie mam obrotomierza. Po podpieciu do VAG'a nie pokazało zadnych błędów, wszystkie parametry podczas jazdy sa ok
[ Dodano: 2008-07-11, 00:17 ]
Juz znalazłem przyczyne czemu mi auto wiecej nie pojedzie niz 150 km/h. JAKIS MATOŁ WSADZIŁ SKRZYNIE OD VW COORADO I TO DO TEGO OD BĘZYNIAKA. zamiast symbolu ASD mam CGY Pieprzony włoch
Mam pytanie bo na starych zegarach pokazywało mi 80 stopni i podskoczyło do 82 i załączał sie wentylator. Teraz na nowych zegarach po około 6 km pokazuje 90 stopni i ani 1 stopnia wiecej nawet jak go zostawiłem na wolnych obrotach zeby sie wentylator włączył. Wydaje mi sie ze powinna temperatyra troche podskoczyc przed włączeniem wentylatora a po włączeniu troche zmaleć. Co moze byc tego przyczyną??
[ Dodano: 2008-07-13, 22:42 ]mike102 napisał(a):tofik 1,9 napisał(a):U mnie jeszcze nigdy nie rozgrzał sie do 90 st.przy temp.otoczenia 15-20 st dochodzi do 70 a gdy jest cieplej max80.wole zeby byl troche chlodniejszy niż mialby ie przegrzewac...
myslisz ze to dobrze?
w tym wypadku masz niedogrzany silnik, a to oznacza wieksze spalanie i szybsze zurzycie.
wymien termostat.
85-90st to optymalna temperatura silnika
A po jakim czasie powinien otworzyc sie termostat przy spokojnej jezdzie i przy temperatyrze powietrza takich jak panuję teraz??
Czy to dobrze ze wskaznik pokazuje 90 stopni i ani deka wiecej??