Tracenie mocy

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Tracenie mocy

Postprzez maniek_malbork » 9 gru 2008, o 22:57

Co moze sie dziac?? Ruszam z pod domu a samochod jak by nie mial mozcy na 2 daje mu na obroty a on ja by konie zgubil nie ciagnie i tak na kazdym biegu. Dopiero zdarzylo mi sie to pare razy . Przewaznie chodzi dobrze ale pytam sie za wczasu. moze byc przyczyna ze za krotko chodzil przed ruszenie ( temeratura na tworzu byla ok 8 stopni) prosze o pomoc
maniek_malbork
Berbeć

Tracenie mocy

Postprzez K@mil » 9 gru 2008, o 23:16

A jak tam wyglada filtr paliwa ? Kiedy ostanio byl zmieniany ?
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez maniek_malbork » 10 gru 2008, o 18:00

Wszystkie filtry byly wymieniane ok 2 miesiecy temu
maniek_malbork
Berbeć

Postprzez SotoM » 11 gru 2008, o 01:56

maniek_malbork, napewno w malborku jest warsztat który ma komputer diagnostyczny...
Panowie zrozumcie jedno TDI to silnik do którego podchodzimy najpierw z komputerem a dopiero potem myslimy jakie narzedzie wziąść do ręki... era młotka i srubokreta skonczyła sie przy TD.
maniek_malbork, moze porzepływomierz ci kucnoł... sprawdź wszystkie wężyki podciśnienia te cienkie. najlepiej je wymień na nowe bo swoje lata juz mają...
moze turbina staneła.moze zaworek od sterowania turbina kucnoł. cholera wie co jeszcze...mozna pisac i pisać... komputer diagnostyczny to podstawa do tych silników...
Mój były SotoMoVWóz