Turbina ... i Nowy Wirnik

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Jonko » 31 mar 2011, o 11:13

Witam wczoraj sprawdzilem wirnik w swojej turbince i okazało sie ze ma luz... ja wiem... gdzies :niepewny: z milimetr raczej nie wiecej na bok i do srodka. Chciałbym zdecydowac sie jednak na wymiane i wyczyszczenie turbinki. Tylko teraz pytanie...? Znalazłem nowy wirnik http://allegro.pl/wirnik-turbo-turbospr ... 27145.html Tylko czy jak Turbinkę rozbiore bez żadnego wyważania(nowego wirnika) moge go zastąpic tym nowym ? Pozdro
Jonko
Czytacz

Postprzez koVWal » 31 mar 2011, o 15:41

Nie ma co samemu brać się za turbinę. Trzeba zakładać nowe uszczelniacze, łożyska itp. Trzeba wszystko ustawić na maszynie. Więc czeka Cię danie turbo do regeneracji albo wymiana na używaną
koVWal
Berbeć

Postprzez leopard » 1 kwi 2011, o 15:10

Jonko napisał(a):Tylko czy jak Turbinkę rozbiore bez żadnego wyważania(nowego wirnika) moge go zastąpic tym nowym

możesz ale przygotuj się na krótki okres używania tej turbiny - po kazdym sciagnieciu kola kompresji z osi - trzeba wywazyc wirniki - w przeciwnym razie drgania zniszczą lozyskowanie ... niestety nie masz wyjscia - turbulum do regeneracji lub szukaj już zregenerowanej turbiny
leopard
Members

- - -

Powrót do Silniki diesla