TURBINA

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

TURBINA

Postprzez robzar89 » 13 kwi 2010, o 21:52

Panowie jak w temacie zamierzam ją wyczyścić a słyszałem że lubi się ukręcić wężyk doprowadzający olej a i miejsca nie ma tam za dużo no i tu mam problem czy robić to samemu :niepewny: czy jednak oddać do mechanika :zdegustowany:
robzar89
Czytacz

TURBINA

Postprzez leopard » 13 kwi 2010, o 22:29

oddaj - jak poukręcają śruby wewnątrz turbiny - nie będzie to twój problem - ma byc zrobione - płacisz i wymagasz

na rurkę zasilająca w olej jest prosty patent ... palnik :cwaniak:
leopard
Members

Postprzez robzar89 » 14 kwi 2010, o 17:04

Ok dzięki :-)

[ Dodano: 2010-05-15, 11:52 ]
Pokusiłem się na tą turbinę i nie żałuję nie poznaje autka aż sama się gęba cieszy jak jede :lol: Wymontowałem wyczyściłem i chodzi jak żyletka nie powiem że zajęło mi to trochę czasu bo robiłem sam :cwaniak:ale się opłacało. Jakby ktoś miał wątpliwości to poszukajcie czyszczenie zapieczonych kierownic w internecie a mi bardzo pomogło to http://www.youtube.com/watch?v=7v94DGI2h7I.

PORADY:
Klucz 16 do odkręcenia przewodu od dopływu oleju bo 17 nie pasuje :-x a wcześniej kilka razy WD40 na nakrętkę i ładnie puści
Nie mogłem jej rozpołowić a że nie miałem palnika to użyłem do tego zwykłej kuchenki ładnie puściło po kilku lekkich puknięciach młotka, no i po rozgrzaniu to najlepiej sobie od razu te małe śrubki w środku torksy odkręcić póki ciepłe to też ładnie puszczają
Oprócz tego to trochę cierpliwości i oczytania postów na forach i będzie dobrze ;-)
Aha zapomniałem że mam 21 lat i prawie żadnego doświadczenia a jednak :-o
Pozdrawiam :-D
robzar89
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla