Na początek pozdrawiam wszystkich serdecznie , no to teraz moge przejść do rzeczy no więt tak w prezencie na moja 18 dostalem od mojej mamy golfika 3 1.9D z 92 to autko jest w rodzinie mniej więcej od 00 roku czyli juz ładne 10 lat ;D(i wciąż jeździ). Ale jest jeden problemik ponieważ mieszkamy w Grecji i moi rodzice kupili sobie tutaj 2 samochody golfik od 2-3 lat stoi pod domem i niestety padł akumulator itd ale przejdźmy do setna wczoraj wymieniłem w nim akumulatorek silniczek ładnie odpalił itd ale za to hałas jaki wydobywa jest dość uciążliwy jak na moje oko nawet na disla z 92 to jest za głośny a z tego co pamiętam to tak nie było. I tu pytanie do was czy może to wina czegoś w silniku może trzeba wymienić oleje, filtry itd.?. Ponieważ mam pewien fundusz do wrześcia tego roku mam zamiar zrobić mały remont silnika nadwozia i malowanie i musze wiedzieć czy to normalny dźwiek golfiny i musze może wyciszyć jakimiś matami komore silnika czy już sam nie wiem co ....
A może jesteście w stanie podpowiedzieć jaki silniczek jakiej marki itd może z odrobiną wiekszej moce pasował by do mojej budy od golfa?